Tareq Taylor bryter ihop i tårar: "Sluta – lägg av!"

Tareq Taylor

Tareq Taylor får se något som får honom att brista ut i gråt.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern
Slå på ljud

Tareq Taylor är en av Sveriges mest folkkära TV-kockar. Med sitt stora kunnande, blandat med rejäla doser charm och ödmjukhet, har han tagit många tittares hjärtan i besittning.

Särskilt populär blev 51-åringen efter SVT-programmet Tareq Taylors matresa. Här fick vi följa med Tareq, hans pappa Seif och lillebror Zafer på en resa till Jerusalem.

Tareq Taylor i tårar – bryter ihop

Syftet var att uppleva matkulturen i pappans gamla hemstad. Det blev dock även en känslosam resa där familjen kom varandra närmare.

Och nu har vi ett kvitto på hur många som blev berörda. Tareq är årets mottagare av Edvardspriset, utmärkelsen som tagit sitt namn från ikonen Edvard Persson och som delas ut av kvällstidningen Kvällsposten.

När chefredaktören Maria Rydhagen dyker upp med den fina statyn i brons som hör priset till kan Tareq inte tro sina ögon. Han brister ut i gråt, vilket finns fångat i Kvällspostens tv-inslag.

– Nej sluta lägg av. Så får ni inte göra mot mig, säger Tareq till tidningen.

När Tareq hämtat sig från chocken väljer han att tillägna priset till två personer.

– Om något så vill jag dela det här priset med min pappa Seif och min bror Zafer. De ska absolut vara en del av detta. Och alla som har kämpat och stått vid min sida, säger Tareq.

Började gråta när han pratar om dottern Ellen

I intervjun nämner han också dottern Ellen. Tareq brukar inte hymla med hur mycket hon har betytt för honom; när han gästade Carina Bergfeldts talkshow syntes tårar i hans ögon när Ellen kom på tal.

– Jag har nog fått en tydligare förståelse för hur pass viktig papparollen är, eller min roll i förhållande till Ellen, sa Tareq då.

– Hon är ju mitt ljus i livet. Jag älskar henne och det kan jag aldrig säga tillräckligt mycket. Men ibland glömmer man bort att jag kanske också kan vara hennes ledstjärna.

LÄS MER: Melania Trumps skilsmässoplan: Så mycket får hon

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

LÄS MER: Kamala Harris väg till världens mäktigaste kvinna – mörka bakgrunden