Kungens order till Sofia – förändrar allt på Villa Solbacken

02 jan, 2023, 12:30 

Nu blir det ändring, bestämmer kungen.

Annons

Nu väntar ett nytt år – och det är inte vilket år som helst. 2023 har kommit att kallas det kungliga superåret, och vi kan väntas oss att se våra kungligheter en hel del det kommande året.

Så har du aldrig sett Sofia förut!
Så har du aldrig sett Sofia förut!

Men redan nu har kungen fattat ett beslut för svärdottern prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips nyårsfirande

Recept.se Nyhetsbrev

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har haft några lediga, men hektiska dagar. Julen spenderades tillsammans med Sofias föräldrar, Marie och Erik Hellqvist uppe i Älvdalen, och det var raska steg dit.

Dagen innan julafton var det ju dags för drottning Silvias traditionsenliga fest på Drottningholm, och då samlades äntligen familjen innan de separerades till jul.

Men vistelsen i Älvdalen blev inte särskilt långvarig. Enligt uppgifter till Svensk Dam spenderade prinsparet och barnen nämligen nyårsafton i Åre – så härligt att få fira in det nya året bland vita bergstoppar!

Annons

De syntes till på den populära restaurangen Timmerstugan, men var de befann sig när klockan slog om till tolv är okänt.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip i Dalarna
Sofia och Carl Philip trivs bra i Dalarna, både när det gäller jobb och privat. Här besökte de landskapet under två dagar 2015.

Prinsessan Sofias stora förändring

Ja, och vips var det gamla året förbi – och det nya här. Detta år innebär som tidigare nämnt en stor arbetsbelastning för våra kungligheter. Allra mest för kungaparet och kronprinsessan Victoria, men det kommer vankas festligheter och jobb för samtliga medlemmar!

Sofia har ju tidigare varit mammaledig, men nu är alla tre barnen borta om dagarna på skola respektive förskola. Kikar man in i den kungliga kalendern går det tydligt att se vad kungen beslutat för prinsessan Sofia inom närtid – hon får vara helt ledig. Det förändrar ju en del för Sofia, som kan ägna mer tid till hennes andra uppdrag som Project Playground och annat som ej skrivs in i kalendern.

Annons

Det är först den 16:e januari hon kommer befinna sig på Idrottsgalan med Carl Philip och Daniel, en aktivitet hon nog inte heller riktigt ser som jobb. Vid det här laget är det ju till och med tradition!

Redan fredagen därpå vankas startskottet på det stora feståret: Sverigemiddag på slottet!

Så skönt för Sofia att få ladda batterierna hemma på Villa Solbacken ett tag, innan detta hektiska år drar igång på riktigt.

Foto: TT

Annons