Nya bilder på 95-åriga Elizabeth – efter två veckors tystnad

08 dec, 2021, 18:00 
Drottning Elizabeth
Så fort det blir en tids tystnad börjar oron gnaga kring drottning Elizabeths hälsa – särskilt när det gått två veckor sen hon syntes sist.
Annons
Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!
Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!

Men i dag var drottning Elizabeth tillbaka. Håret var nylagt och handväskan parkerad på bordet och själv stod hon stod stadigt på den röda mattan i sina pumps (personligen ingångna av kammarjungfrun Angela Kelly som råkar ha samma skostorlek).

Drottning Elizabeth The Oak Room Windsor Castle Audiens Thomas Trotter
Drottning Elizabeth på Windsor Castle tidigare i dag.

De nya bilderna skickar lugnande signaler: Inget ytterligare vikttapp går att ana. Drottningen är sig helt enkelt lik.

Dessutom var dagens outfit hoppfullt himmelsblå – och drottningen bjöd på ett förtjust leende när hon tog emot sin gäst, den brittiske organisten Thomas Trotter, 64, som fick ta emot medaljen The Queen's Medal for Music.

Platsen var trivsamma The Oak Room som vanligt. Det är hennes kombinerade vardagsrum och privata arbetsrum och uppenbarligen det hörn där hon trivs bäst. Trots att Windsor Castle är ett jätteslott – ja, faktiskt världens största med sina 1 000 rum.

Drottning Elizabeth Thomas Trotter
Ett fint möte, och en stolt medaljör.

Vid det här laget så har 95-åriga Elizabeth haft läkarorder om vila i sju veckor, sedan hon den 20 oktober oväntat och i all hast fick läggas in över natten på det lilla privata King Edward VII-sjukhuset i centrala London.

Annons

Läkarbeskedet till drottning Elizabeth

Men denna stående läkarorder hindrade henne inte från att toppa dagens audiens med det sedvanliga onsdagsmötet med premiärminister Boris Johnson – det har hon varje vecka.

Samtidigt som hon just nu antas fila på sitt traditionsenliga jultal till nationen. Hon skriver det alltid själv och enligt brittiska medier ska det spelas in under någon av de närmaste dagarna.

I år lär det bli extra känsligt att hålla. För hur ska hon formulera sorgen och saknaden – och det stora tomrummet efter prins Philip?

Drottning Elizabeth sjalett sidenscarf
Prins Philip gick bort i april och lämnade henne ensam, efter deras 73 år långa äktenskap.

Foto: TT.

Annons