Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines, 41, tårfyllda beslut – blev sju år

28 apr, 2024, 16:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har tagit ett sorgligt beslut. Det har blivit sju år.
Annons
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prinsBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prins

Prinsessan Madeleine har bott utomlands i över tio år men ska flytta hem till Sverige i år, frågan är bara när.

Ja, flytten har tagit längre tid än väntat och hovet har inte velat berätta vilket datum - eller ens månad - den ska ske.

Samtidigt tuffar resterande av kungafamiljens liv på här i Sverige, utan Madeleine, och frågan är om prinsessan nu kommer ta samma beslut som hon gjort de senaste sju åren...

Madeleines sorg – inte varit med

Prinsessan Madeleine har bott i soliga Florida sedan 2018. Innan dess bodde hon och familjen i London och lite kort i Sverige när prins Nicolas, 8, kom till världen.

Samtidigt som Madeleine pratat om livet i Florida med glädje kan man inte förneka att det också hindrat henne från att vara med under stora milstolpar här i Sverige.

Annons

Ja, när Madeleine missat firanden så som Nobel har just avståndet mellan USA och Sverige pekats ut, och så är även fallet när det kommer till kungens födelsedagar.

Sist Madeleine var med på kungens firande var 2016 - alltså sju år sedan - och när Svensk Damtidning i fjol frågade hovet om hur det skulle bli kom ett väntat svar:

– Det är ett långt geografiskt avstånd. Eftersom prinsessan Madeleine bor i Florida har hon tyvärr inte möjlighet att komma hem till kungens födelsedag.

Hur det blir i år återstår att se men sett till historien kan vi alltså vänta oss att Madeleine blir frånvarande på tisdag, då kungen fyller 78.

Och vi vet att Madeleine saknar sin familj när det går lång tid mellan träffarna. Det satte prinsessan ord på i SVT:s Året med kungafamiljen 2021, då en pandemi stoppat henne från att träffa familjen.

– Det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: "När får vi åka till Sverige?".

Madeleines ord om pappa kungen

Men snart är detta ett minne blott. Hovet har hållit fast vid att flytten kommer ske i år, och mycket pekar mot att det blir innan höstens skoltermin drar igång, då prinsessbarnen ska börja svensk skola.

Och vi vet hur glad Madeleine var när hon sist firade kungens födelsedag 2016, då han fyllde 70. Då skrev prinsessan ett hjärtligt inlägg på Facebook om sin far:

"Grattis på födelsedagen pappa! Jag kan inte förstå att du fyller 70 i dag, du har mer energi än alla oss andra. Älskar dig!".

Prinsessan Madeleine och Chris uppklädda på slottet i samband med kungens födelsedag 2016
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill strålade på banketten som hölls i samband med kungens födelsedag 2016. Foto:Ola Axman/TT

Foto: TT

Annons