Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philips hemlighet – lyckades bevara den helt

05 jan, 2024, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-9950463?imageId=9950463&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Louise Wibergh Lenti

Prinsparet har av allt att döma lyckats koppla bort jobbet helt under ledigheten.

Annons
Danny Saucedo avslöjar – Sofia stoppad av hovetBrand logo
Danny Saucedo avslöjar – Sofia stoppad av hovet

Innan ett nytt år kan börja ska det gamla året firas av – ofta med fyrverkeri, något bubbligt i glaset och en snitt eller två. En härlig fest följs av en lugn dag med den obligatoriska pizzan. Kanske väljer man rent av att förlänga ledigheten hela vägen fram till trettondagsafton.

Nu är jul och nyårshelgerna snart över och sakta men säkert försöker vi hitta tillbaka till vardagen igen. Men, hur såg ledigheten ut för våra kungligheter egentligen?

Fjällen kallar för alla – eller?

2023 var ett hektiskt år för hela kungafamiljen och intensiteten varade hela vägen in i slutet av december. Det var ett glammigt och storskaligt nobelfirande följt av den hemliga dunderfesten inför Silvias 80-årsdag.

Liksom varje år firades även drottningen på sin faktiska födelsedag den 23 december med en privat fest på Drottningholms slott där hela kungafamiljen var samlad. Tätt därefter var det äntligen dags för lite efterlängtat jullov och nyårsfirande.

Annons

Victoria och Daniel packade väskorna och tog med sig barnen till Åre där det vankades rörelseglädje i skidbackarna, frisk fjälluft och mys framför brasan i fjällstugan i Storlien.

Även Madeleine och Chris sökte lugnet bland fjällstugor. Tidigare i veckan fick vi se härliga bilder från deras besök i Alperna där de njöt av glittrande vit snö och pannkaksdessert på österrikiskt vis.

Frågan återstår då, hur spenderade Carl Philip och Sofia årets sista timmar?

Carl Philip och Sofias hemliga semester

Förra året sågs prinsparet på den populära restaurangen Timmerstugan i Åre runt nyårsafton. Hur de spenderade kvällen är okänt men man kan anta att den spenderades i kungafamiljens fjällstuga i Storlien tillsammans med kungen och Silvia.

Annons

Innan resan till Åre hade Carl Philip, Sofia och småprinsarna Alexander, Gabriel och Julian spenderat julen i Älvdalen hos Sofias föräldrar. Därför är det inte en speciellt långsökt gissning att nyåret spenderades med farfar kungen och farmor Silvia.

När det kommer till årets jullov och nyårsfirande råder det däremot fortfarande stora frågetecken. Det är en hemlighet som prinsparet hållit mycket väl.

Går man på förra årets logik skulle man kunna tro att nyåret firades med småprinsarnas morfar Erik och mormor Marie, eftersom julhelgen spenderades med kungafamiljen.

prinsessan sofia, prins carl philip, älvdalen
Sofia och Carl Philip på den stenbänk i Älvdalen som de fick i bröllopsgåva.

Foto: TT

Annons