Ciara Zelmerlöw får kritik för nakenbilden

01 sep, 2021, 04:00 
Ciara Zelmerlöw och Måns Zelmerlöw

Ciara Zelmerlöw har fått kritik för en nakenbild på Instagram.

Annons
Måns och Ciara om tuffa gravidkampen: drabbades av missfall två gånger
Måns och Ciara om tuffa gravidkampen: drabbades av missfall två gånger

Ciara Zelmerlöw är mer än "bara" maka till Måns. Hon är en etablerad skådespelare, med bland annat medverkan i kultserien Hollyoaks på meritlistan.

Därför är det inte konstigt att hon är eftertraktad som reklampelare. Hennes senaste kommersiella samarbete har dock blivit kontroversiellt.

I ett inlägg på Instagram gör Ciara reklam för Peachy, ett företag som tillverkar sportkläder. Men för att vara reklam för ett klädmärke, så är modellen märkbart "oklädd" på bilden.

Ciara Zelmerlöw får kritik efter nakenbilden

Recept.se Nyhetsbrev

Så här skriver Ciara i bildtexten.

"Kvinnorna i padelvärlden är just nu nakna eftersom det finns en brist på prisvärda, snygga padelkläder. Därför är det dags att ta på sig Peachy och börja stärka kvinnorna", skriver hon.

Ett feministiskt budskap alltså. Men vissa menar att bilden på den nakna kvinnan tar udden av inläggets "girl power".

"Inte stärkande för kvinnor"

Så här skriver Camilla Gervide, som driver den välbesökta sajten Bloggbevakning.

Annons

"Enligt texten så ska den röda tråden för både företaget och reklamen vara att stärka kvinnor. Jag vet inte om jag tycker att det här är stärkande för kvinnor på något enda vis faktiskt? Liknar den inte reklamen för Caia Cosmetics som Bianca Ingrosso fortsätter ställa sig bakom, trots att den fällts för att vara sexistisk?", skriver Camilla och fortsätter:

"Vad tycker ni? Är detta att som kvinna ”ta tillbaka ” sin sexualitet, trots att uttrycket är exakt detsamma som det som män använder för att sexualisera kvinnor?".

I kommentarsfältet är många inne på samma spår som Camilla.

"Hehe för det första var reklamen rätt obegriplig (var är kläderna man gör reklam för?). För det andra blir det lite fnisslogik i att en kommersiell reklam för ett klädmärke som marknadsförs med naken kvinna och frukt skulle empower women", skriver en användare.

Annons
Annons