Kände mannen stoppas av SVT – får inte vara med i På Spåret

31 mar, 2022, 14:03 
På Spåret
En känd man har stoppats från att vara med i På Spåret.
Annons
5 skandaler i "På spåret"!
5 skandaler i "På spåret"!

På Spåret är en institution i tv-världen. Den fjortonde säsongen av programmet avslutades nyligen och lockade i genomsnitt 2,7 miljoner tittare per avsnitt. Det är helt sanslösa siffror!

Att vara med i programmet ses som ett hedersuppdrag, men också som något väldigt förpliktigande. Ingen vill få sina bildningsluckor uppvisade inför hela svenska folket!

Kände mannen stoppas från att vara med i På Spåret

Hasse Aro
Hasse Aro och hustrun Anna.

En kändis har varit modig nog att ta den risken och ställa upp i programmet – men fått nobben av SVT. Vi pratar om Hasse Aro, mest känd för sina år som programledare för Efterlyst.

Annons

Hasse fick en förfrågan från en vän som skulle vara med i programmet. Vännen ville bilda par med Hasse.

– Jag sa att det vore jättekul. Men sen fick jag ett samtal om att produktionen sagt nej, säger Hasse i en publicerad intervju med Aftonbladet.

Hasse tar dock nobben med ro.

– Det störtade inte omkull min tillvaro på något sätt. Jag konstaterade mer bara ”jaha”. Jag kanske inte är någon kul typ helt enkelt. Men jag tyckte att det var lustigt att det blev så, säger han.

– Jag kan tänka mig, om jag nu ska se lite professionellt på det hela, att när man sätter ihop teamen så vill man få en mix som är kul. Då kanske jag inte passade in i den mixen det året.

Det finns också gott om exempel på det motsatta förloppet: alltså att en kändis blir erbjuden en deltagarplats men sedan tackar nej.

Det har programledaren Kristian Luuk avslöjat i en intervju med nyhetsbyrån TT.

– Det är många som inte vågar vara med, säger Kristian.

Annons

– Det är många som har prestigeyrken där de inte kan blotta okunskaper och det kan man förstå.

Annons