Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Karin Fricks hemliga sorg – syns inte under OS-sändningarna

09 feb, 2022, 18:00 
Karin Frick
Karin Frick bär på en hemlig sorg medan hon arbetar med OS.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Karin Frick är ett väldigt bekant ansikte för alla som följer sport i tv-rutan. Efter sju år på TV4 tog hon 2014 steget över till Discovery och jobbade bland annat med landslagsfotboll och innebandy-VM.

Karin Frick bär på en hemlig sorg

Nu är hon aktuell som ankare i Discoverys OS-sändningar. Ett uppdrag som hon sköter med bravur.

– Jag får fortfarande samma kick, jag känner nerv men det är en annan sak än att vara nervös. Jag blir nästan aldrig nervös. Det har jag inte varit de senast fem–sex åren under mina tv-jobb, säger Karin i en intervju med Expressen.

– Jag tror att det är min största styrka, att jag är lugn. Det är skönt att inte vara nervös men samtidigt ha den där lilla pulsen. Man måste fortfarande vara på tå. Men det är så skönt att släppa nervositeten, kunna ta ut svängarna när det händer något utan att man känner att man blir stressad och vara en trygghet för experterna.

Annons

"Det har blivit så bra som det kan bli"

Men under den superprofessionella ytan bär Karin på en sorg. Hon och maken Sven Andreas skilde sig i fjol, mitt under coronapandemin.

– Det är väldigt odramatiskt, vi firade jul tillsammans och har en fin relation och hjälper varandra mycket. Men det är självfallet en sorg när det blir så, speciellt när man har barn. Men jag tror att det har blivit så bra som det kan bli, säger Karin.

Karin har två barn och bor i ett egenbyggt hus i Trosa.

Annons