Lasse Berghagen felaktig utpekad – här är sanningen

Lasse Berghagen

Lasse Berghagen har blivit felaktigt utpekad av någon illvillig person.
Slå på ljud

Lasse Berghagen är en svensk nationalklenod. Mannen med den blå kavajen som skrev ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”. Men nu har han också målats ut som något helt annat – på en väldigt oväntad plats.

Lasse Berghagen påhoppad av skylt

Lasse Berghagen

Hur kan man vilja Lasse Berghagen något ont?

Lasse förekommer nämligen på en informationsskylt vid Limhamns kalkbrott i Malmö, rapporterar Expressen. Där pekas 75-åringen bisarrt nog ut som ett miljöhot.

”Kalkbrottet är hemvist för ett flertal andra hotade arter, bland vilka märks kalkkrassing, större vattensalamander och liten ostronsavare. Hoten kommer oftast från Lars Berghagen”, står det på skylten.

Expressen har ringt upp Lasse, som självfallet blir mäkta förvånad när han får höra om skylten.

– Jag hade ingen aning om det, så jag blir lite förvånad. Jag bryr mig inte om det. Det är något att skratta åt, säger han till Expressen.

– Jag är så van att man använder mitt namn i olika sammanhang och det här var ganska oskyldigt. Men jag skulle vilja veta hur personen som gjort skylten har tänkt.

Men detta förbli tyvärr en gåta. Malmö stad hävdar nämligen att de är oskyldiga – det är ingen kommunanställd som skrivit och satt upp skylten. De är lika perplexa som Lasse och alla andra, visar det sig.

– Detta var något oväntat. Vi har ingen aning om var den kommer ifrån, säger Viveca Byhr Lindén, projektledare på kommunen och ansvarig för besöksnäringen i kalkbrottet, till SVT.

Snart släpps Lasse Berghagens självbiografi

Snart kommer Lasses självbiografi, som han skrivit ihop med författaren och poeten Marcus Birro.

Marcus har berättat om projektet för Svensk Dam.

– Han är ju en låtskrivare med ett jättestort spektra. Många tänker förstås på Teddybjörnen Fredriksson när de hör namnet Lasse Berghagen men han har ju också skrivit en psalm som står med i den svenska psalmboken. Det som går som en råd tråd genom hans låtskatt är vemodet och det vill jag utforska. Var kommer det ifrån?

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin

LÄS MER: Storbråket efter miljonuppgörelsen om Ica-Stig: "Utpressning"

LÄS MER: Kamala Harris väg till världens mäktigaste kvinna – mörka bakgrunden

LÄS MER: Östermalmsladyn Tone Oppenstams liv efter fängelset: "Aldrig säker"

LÄS MER: Miljonstriden i familjen Wahlgren-Ingrosso – okända syskonet