Peter Jihde om den verkliga relationen med Tilde de Paula Eby: "Resten av livet"

18 feb, 2022, 13:00 
Tilde de Paula Eby och Peter Jidhe
Peter Jihde säger sanningen om sin relation med Tilde de Paula Eby.
Annons
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste

Tilde de Paula Eby och Peter Jihde var länge ett av TV4:s mest profilerade radarpar. Likt Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt arbetade de ihop under otaliga Nyhetsmorgon-avsnitt och visade prov på en kemi som få andra kunde matcha.

Men så kom chocken. Peter skulle lämna TV4 för konkurrenten TV3 – och han och Tilde tvingades till en tårfylld separation.

Hur har då detta påverkat deras relation?

Peter Jihde om verkliga relationen med Tilde de Paula Eby

Recept.se Nyhetsbrev

Där har Peter ett glatt besked: han och Tilde är fortfarande nära vänner! Hon var självskriven på gästlistan när Peter och SVT-profilen Yvette Hermundstad hade ett gemensamt födelsedagskalas.

– Tilde ägde ju dansgolvet när jag och Yvette firade 100 år! Vi hade gemensamt 50-årskalas och det var väldigt trevligt. Vi ses ibland och pratar, Tilde och jag. Det kommer vi nog göra resten av livet, säger Peter till sajten Nöjeslivet.

Annons

– Tilde är toppen och har gjort fantastiska saker med ”Efter fem”. Det är mycket roligt att se att hon får pris för det också. Det har hon kämpat hårt för.

Och den där känslan är ömsesidig. Så här har Tilde sagt om deras vänskap.

– Vi träffas när vi hinner mellan varven och så där. Men vi tog en fika för inte så längesedan. Han var superinvolverad i det här dokumentärprojektet som han har gjort nu för TV3. Nej, men jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som, säger Tilde till Hänt.

Annons