Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula Eby utsatt för attack av okänd gärningsman

26 apr, 2021, 16:00 
T

Tilde de Paula Eby har utsatts för en attack av en okänd gärningsman.

Annons
5 saker du inte visste om Bathina PhilipsonBrand logo
5 saker du inte visste om Bathina Philipson

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges allra mest populära programledare. Och hennes popularitet blev inte nämnvärt påverkad när hon tog steget från Nyhetsmorgon till att leda TV4:s aktualitetsprogram Efter fem.

Men med kändisskap kommer också ökad utsatthet, det är sedan gammalt.

Tilde de Paula Eby utsatt för en attack på nätet

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby utsattes för en nedrig cyberattack.

Nyligen gick Tilde ut på Twitter och berättade att hon utsatts för en cyberattack. Den slog till mot plattformen där hon delar med sig av inblickar i sitt liv: bildtjänsten Instagram.

”Har blivit hackad på Instagram. Märkliga livesändningar och bilder som läggs upp där just nu är inte mina!”, skrev Tilde på mikrobloggen Twitter.

– Det som oroar mig mest är att mitt konto nu har börjat skicka ut samma meddelade till mina följare om att deras konto har blivit anmält. Och jag vill bara att folk ska förstå att det inte är jag, säger Tilde till SVT Nyheter.

Annons

– All min vakna tid de senaste 24 timmarna har handlat om att försöka lösa det här, så jag har haft roligare helger. Det är en dyrköpt läxa.

"Det är oerhört snyggt"

Tilde hade fallit offer för ett bluffmeddelande. Någon utgav sig för att vara den officiella Instagram-supporten, vilket lurade den annars luttrade tv-personligheten.

– Vet du hur många gånger jag har suttit i tv och sagt ”klicka inte på länkar”? Tusentals gånger. Men det här var inte en länk, det var en knapp som det stod ”confirm” på. Så på så vis är det oerhört snyggt, säger Tilde de Paula Eby.

Annons