Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irving öppnar upp om ex-pojkvännens brutala misshandel: "Hamnade på sjukhus"

06 aug, 2023, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Tony om tuffa bakgrunden.
Tony om tuffa bakgrunden.

Tony Irvings uppväxt och liv har varit allt annat än enkelt.

Annons
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”Brand logo
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”

Tony Irving, 57, blev känd över en natt som den tuffaste jury-medlemmen i "Let's dance".

Med sina raka och ärliga åsikter om deltagarnas danser har han ofta fått motta både ris och ros från publik och tv-tittare.

Men den tuffa ytan kan ha en orsak – något han tidigare berättat om i sitt "Sommar i P1".

Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejtBrand logo
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejt

Tony Irvings tuffa barndom

När Tony var 17 år insåg han något som skulle komma att leda till både uppbrott med familjemedlemmar och ett plågande självhat – han är homosexuell.

I brittiska byn Ainsworth, där tv-profilen växte upp, var homosexualitet vid den tiden klassat som en sjukdom. Tony föddes också in i en religiös familj och i sin ungdom gick han i kyrkskola.

Tony Irving gifte sig med en kvinna

Tony bestämde sig för att förneka sina känslor och gifta sig med sin kvinnliga danspartner. Det skulle inte dröja länge innan hon insåg hur det egentligen stod till.

Annons

24 timmar efter att hans dåvarande fru konfronterat honom om sanningen, kom Tony ut till både familj och vänner.

Det ledde till både en konflikt med familjemedlemmar och sig själv.

– För mig var det en stor synd att vara homosexuell. Dessutom var det delvis olagligt och sågs på som en mentalsjukdom. Det gick emot allting jag trodde på, sa Tony Irving till Leva & Bo och förklarade vidare:

– Jag ville fly verkligheten här hemma. Jag ville flytta problemet. Jag tänkte att om de inte såg mig så behövde de inte leva med problemet.

Det hela resulterade i att Tony och hans pappa David bröt kontakten efter beskedet i tre år. Idag ser deras relation bättre ut än någonsin.

Tony Irving i destruktiv relation: "Hamnade på sjukhus"

Men den tuffa tiden var inte över för Tony riktigt än.

Annons

Dansaren har tidigare berättat i "Framgångspodden" om den destruktiva relationen som han var i under en period i sitt liv. Mannen han var tillsammans med hade svårt att acceptera sin egen läggning, och tog ut sitt självhat och aggressioner på Tony.

Tony berättar att han trodde att han kunde få sin dåvarande partner att acceptera sig själv, men så småningom var han tvungen att lämna relationen för sin egen räddning.

– Jag bröt min arm och blev slagen i ansiktet men gick ändå tillbaka. Det var inte på grund av kärleken utan ett behov av att inte misslyckas med det här. Jag hamnade på sjukhus.

Tony Irving öppnar upp om misshandeln

I kvällens avsnitt av "Tareq Taylors matresa" får tittarna återigen höra om den tuffa tiden som Tony fått utstå.

I avsnittet uttrycker han bland annat en ånger:

– Det stör mig fortfarande att jag inte försvarade mig. Jag sa sånt man säger: "Jag trillade i trappan". Och du sa "darling, du är dansare. Du faller inte i trappan", säger Tony till sin nära vän Karen Stewart, som även hon varit i en destruktiv relation.

Karen berättar i avsnittet hur vännerna hittade ett sätt att stötta varandra och återskapa varandras liv efter misshandeln.

– När du gick igenom det fattade jag inte. "Hur kan du älska honom? Hur kan du förlåta honom?", säger Tony till Karen och fortsätter:

– Men när jag hade gipsad arm och sa "jag går tillbaka till honom", vad sa du till mig? Att känslor inte är logiska. Du måste hitta logiken. Och ignorera dina känslor.

Annons