Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hertiginnan Catherines brudklänning tippas vinna designpris

13 jan, 2012, 11:14 
Agneta Nisbeth
Annons

Det var 2011 års mest fotograferade plagg. Nu är hertiginnan Catherines vackra brudklänning nominerad till ett prestigefyllt designpris.

Spekulationerna hade pågått i månader. Hur skulle klänningen se ut, vem skulle göra den och hur skulle Kate Middleton bära upp den? Förväntningarna på 2011 års mest uppmärksammade brudklänning var, minst sagt, höga. När Catherine senare steg in i Westminister Abbey, iklädd den vita spetsdrömmen signerad Sarah Burton, var det knappast någon som blev besviken.

Annons

Mest kopierade…?

Klänningen, från modehuset Alexander McQueen var en succé! Spaltmeter efter spaltmeter skrevs om designen. Den debatterades på nätforum, diskuterades i tv och kopierades av otaliga andra brudar. Och nu är den vackra, oförglömliga, vita brudblåsan – med rätta – nominerad till ett stort designpris. Det är London’s Design Museum som delar ut den prestigefyllda utmärkelsen och precis ett år efter prins Williams och Kate Middletons storslagna bröllopet i London, den 24 april, delas priset ut.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures, All Over Press

Annons