Annons


Annons

Kungafamiljens olycka fortsätter


Detta skulle slita hårt på vem som helst.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har haft allt annat än en lugn och ljus start på året. Gång på gång har de nåtts av jobbiga besked.

Allt startade redan i julhelgen när drottningen plötsligt blev sjuk och behövde läggas in på sjukhus under två nätter. Något som tog hårt på hela familjen. Drottningen är kungafamiljens starka pelare och självklart var tiden inte bara jobbig för henne och kungen utan även för prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Och redan i januari kom nästa besked. Kungaparets nära vän Ulf Dinkelspiel gick hastigt bort. Även prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria står nära hans barn och också de kände Ulf otroligt väl. Det blev därför en tuff och känslosam begravning för dem.

Och snart därefter skedde nästa tragiska händelse. Noppe Lewenhaupt, barndomsvän till kungen och stöd till prins Carl Philip dog. Ett helt oväntat besked för alla. Men innan kungaparet och prins Carl Philip hunnit gå på denna andra begravning för året möttes de av en ännu mer personlig och tuff stöt. Prinsessan Christina meddelade att hennes behandling mot hennes blodcancer misslyckats, och att hon nu under våren måste gå igenom stamcellstransplantation.

Den 31 mars begravdes Noppe Lewenhaupt. Och innan dess hade prinsessan Benediktes make prins Richard snabbt lämnat jordelivet, med en efterföljande begravning i slutet av mars som både drottning Silvia och prinsessan Madeleine deltog vid.

Och nu, bara dagar efter att kungafamiljen börjat sörja med det svenska folket efter det fruktansvärda dådet i Stockholm, kom det senaste i raden av tunga besked. Prinsessan Désirées make Niclas Silfverschiöld gick bort efter en tids sjukdom. Än en gång sörjer kungafamiljen med nära och kära som drabbats av tragiska förluster.

Foto IBL


(12)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

20 kommentarer till “Kungafamiljens olycka fortsätter”

 1. Periodvis, i våra liv, blir det såhär.
  Mycket händer, glädje och sorg.
  Ibland blir det mycket tragiska händelser i en familj.
  Och det gäller ju vare sig man är kunglig eller helt
  vanlig dödlig.
  Ann-Britt Nyholm

 2. Livets gång i alla familjer . Man åldras, blir sjuk, folk går bort . Kan inte se det är svårare för kungafamiljen än vilken annan familj som helst .

 3. Det är en tung i kungafamiljens liv just nu.Att förlora släkt och vänner
  hör livet till men är inte enkelt,inte för någon.

 4. I den åldern som kungen och drottningen är, avlider många av släktingar, vänner och bekanta, sorgligt men sant.

 5. Man kan inte gå genom livet utan sorg o glädjestunder . Alla , där med också kungafamiljen . Värken mer eller mindre

 6. Om avlägsna släktingars bortgång sliter hårt så är man gjord av extra ömtåligt material och det är mycket tveksamt om sådana personer ska ges någon makt över huvud taget därför att risken är oerhört stor att beslut baseras på emotionella argument snarare än faktabaserat.

  1. Du kanske borde basera din egen kommentar på lite fakta.

   Det är Svensk Damtidning som formulerar sig. Inte kungaparet.
   Men att man är mänsklig och har förmåga att ha relationer som betyder något för de involverade är inget tecken på svaghet eller överdriven känslosamhet.
   Tvärtom!

   Det är de som saknar den förmågan som blir farliga i beslutsfattande ställningar.
   Dit nu inte kungaparet hör.

   Så hela din kommentar är fel!
   Den är bara elak.

  2. Grötchen
   Det är inget fel på min kommentar. Tvärtom visar din kommentar att det är precis vad som behövs sägas.
   Frågan ärt varför du tolkar som du gör? Det du gör är att lägga din sanning i mitt knä och DET är bara fel hur man än tolkar det.
   Läs en gång till med andra glasögon helt enkelt.

  3. Men så bra då att Sveriges kung inte har “någon makt över huvudtaget” så uppstår inga “risker”.
   Däremot finns det gott om politiker med stor makt här i världen och som är av “ömtåligt material” och där “risken är oerhört stor att beslut baseras på emotionella argument snarare än faktabaserat”.

 7. Det torde väl vara sorgligare för de närmaste, att mena att kungen och drottningen lamslås av stor sorg över avlägsna släktingar är överdrivet. Att kungen blir väldigt ledsen över sin barndomsvän är däremot förståeligt.

 8. Mona

  Tack för infon. Det var något jag inte visste. Du går från klarhet till klarhet med dina inlägg.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar