Annons


Annons

Därför är de världens vackraste kungliga familj


Vår expert förklarar!

Svensk Damtidning har tidigare skrivit om att Carl Philip, Sofia och lille Alexander har blivit utsedda till världens vackraste kungliga familj av amerikanska tidningen People.

Nu berättar vår kungliga expert Agneta Nisbeth i P4 Stockholm varför hon tror att prinsen och hans familj har fått förstaplatsen.

Annons

Klicka på ljudspelaren nedan:

Foto: Stella Pictures

 


(781)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

61 kommentarer till “Därför är de världens vackraste kungliga familj”

 1. C-Ph, Sofia och Alexander har a l l a detaljer i skönhet, personligt utseende, och charm. Jag förstår att de är världens vackraste par…..men det är ju prestationens kvalité i titeln, som räknas mest.

 2. Nu är det ju ett foto som är bedömt och kommenterat av People…
  Men jobbig situation med den typen “utnämning och ranking”…
  Mycket att leva upp till efter en sådant omdöme…

 3. Varje monarki har bara EN såkallad “Kunglig” familj…
  Den omfattar generellt REGENT SAMT DENNES NÄRMASTE SLÄKT: FRU BARN BARNBARNEN SAMT SVÄRSÖNER/DÖTTRAR

  Denna familj via PEOPLE utsedda TRIO kallas som egen “enhet” just Prinsfamilj och inget annat – ännu 1 MISS av denna skvallerblaska People m begränsad insyn i europeiska hkhbranschen utan lust att läsa på innan de sprutar ut sina alster!

 4. Kan man inte bara acceptera att People har valt denna familj. Ingen annan hade blivit utsatt för den navelskådning vi ser här. Jag tycker paret är slående med sin söta son.

  1. Navelskådning??
   Du menar väl ändå “nagelfarning”?
   Navelskådning kan de endast ägna sig åt själva.

  2. snickarjohn,
   Nagelfarning används mest i juridiken för bevisföring etc. Tycker nog att jag använt rätt ord för denna osunda kritik av en ung familj. Man jämför sig själv med dessa personer och tycker att man skulle haft den positionen själv. Som vanligt ren avundsjuka vilket folk borde hålla sig för goda för. Du drar i alla fall inte in enskilda personer i dina inlägg.

  3. Att dra till med avundkortet varje gång någon yttrar sig kritiskt blir lite tröttsamt i längden. Det är så klassiskt och förutsägbart. Att ha en kritisk syn på olika företeelser i samhället, i detta fall de kungliga, är INTE per automatik avundsjuka. Det är bara en annan åsikt. Ett modernt förhållningssätt.

  4. Jag har inte märkt att de utsätts för “navelskådning” (tror också du menar nagelfarning) mer än någon annan, men det var ju helt utmärkt att denna av Marguerithe påstådda nedskrivning av Sofia fick sitt klara motbevis, kanske M kan sluta tjata om det nu.

  1. Fast det är en bra markör för det orimliga i monarkin som statsskick
   då dess företrädare endast uppmärksammas för sitt yttre.
   En väckarklocka för de trogna, kanske?
   Inte för de “hard-core” med rosa glasögon
   utan en växande skara tvivlare.

 5. Konsttanten
  Kan ni berätta var prestations kvalitén sitter någonstans eftersom Sofia
  knappt har några uppdrag överhuvudtaget???!
  Tacksam för svar!!!
  CVM

 6. tyvärr ingen väckarklocka, det är just det ytliga som monarkisterna gillar, skulle de gå med det hela på djupet så hade de snabbt blivit republikaner

 7. Kungahusen har omvandlats till modehus, där endast utseende mäts.
  Man får gräva djupt i de europeiska kungahusens arkiv för att hitta någon som faktiskt gjort något konstruktivt för sitt land.
  Annat var det med kung Seretse Khama som sedermera blev president i det självständiga Botswana. Han lyckades med konsstycket att transformera sitt land från misär till succé. Hans son är numera president och var nyligen på statsbesök i Sverige.

 8. CVM
  Jag skrev en forts på kl 08 57….kl 09 43. Det jag menar är att: Det svenska folket förväntar sig är seriösa uppdrag, vilket är h e l t rätt, men lite stil/glamour måste det vara också.

  Sofia har: Förlovat/gift sig, ständig intern utbildning, några uppdrag, jobbig flyttkarusell (trots flyttfirma mm), fått barn, snart nytt barn igen.
  Detta är för en vanlig “ung svensson”, en s t o r omställning, men vänta ett par år, när barnen blivit större!

 9. Ingrid: Lång? C-Ph är 180 cm! Sofia är 165 cm. Långvarig? Ja, de har bedömt utsidan, så då är väl oftast de yngre vackrare för amerikanare.

  1. C Ph är max 170 cm och Sofia max 160 (pytteliten, har sett brudklänningsutställningen). Kungen är längst i familjen och han var en gång 175 cm. Silvia är 162 cm ca, var 165 när hon gifte sig enligt egen utsago. Sofia, Madde och V har alltid skyhöga klackar så de ser längre ut än de är.

 10. Jobbig flyttkarusell tillåt mig le!!!
  SjöPaviljongen stog till deras förfogade hela tiden med 100% markservice
  från Drottningholm Slott!
  Att sedan låta Louise Gottlibe inreda Villa Solbacken och hennes goda säkra
  smak blir det inte speciellt ansträngd av!
  Näää Konsttanten tyngre argument måste ni komma med för att jag ska köpa
  dina påståenden!
  Lycka Till
  CVM

  1. Claes,
   Att Prinsparet bodde på Drottningholm berodde på Drottningens oro för deras säkerhet. Bra lösning måste jag säga. Att Louise Gottlieb inrett gör att det blir lagom stilfullt. Tror att Sofia överlåtit detta med varm hand.

 11. Ofta har man en klar uppfattning om sin egen längd, står man då bredvid är det lätt att avgöra.
  Men Stefans bild säger mer än 1000 ord.

 12. Jag har stått precis brevid paret mer än en gång och CP var några cm kortare än mina 178. S är enligt min gissning ca 163-64 cm.

  Jag misstänker att (åtminstone korta) kungligheter officiellt mäts med skor på. Det är inget fel med att inte vara lång, så därför blir det ju lite tokigt när det ska avrundas uppåt så mycket.

 13. Har familjen egentligen flyttat in på Solbacken? Konstigt att inte Svensk Dam har skrivit ett enda ord om det? Nog vore det väl dags för ett Hemma-hos reportage? Säkerligen har vi fått betala till renoveringen?

 14. Varför härjar republikaner här? Sök er till era meningsfränder. Detta är ju en kunglig veckotidning. Förstår inte varför man ska kolla på sånt man avskyr, det kan då aldrig vara nyttigt!

  1. Singoalla,
   Tycker du verkligen att vi “härjar”?
   Själv är jag mycket intresserad av hur “den andra halvan”
   tänker och resonerar.
   Har Du någonsin funderat på att göra sammalunda?

  1. Vad har Michael Schumacher med detta att göra? Anledningen till att jag visade bilden ovan är att de två svenska motorsportprofilerna Marcus Ericsson och Thed Björk anses vara långa i motorsporten, där de flesta är mycket korta, OCH att Carl Phlip befinner sig mellan dem på bilden. Därför kan han omöjligen vara 1,80 som du skrev utan närmare 1,70. Eller hur?

 15. Konst……
  Ibland undrar jag om du driver med oss , då du påstår saker Som inte är
  Med sanning överensstämmande?

 16. Svensk Dam verkar ha missat det undersköna paret Borromeo Casiraghi. Båda är otroligt vackra och jag antar att deras lille son är lika vacker. Skulle vara så mycket roligare att läsa om dem än upprepningar om paret HellqvistBernadotte.

  https://www.google.se/search?biw=1280&bih=615&tbm=isch&sa=1&q=beatrice+pierre+pregnant&oq=beatrice+pierre+pregnant&gs_l=psy-ab.3…59227.60432.0.60666.9.9.0.0.0.0.83.625.9.9.0….0…1.1.64.psy-ab..0.1.75…0i8i30k1.kWSh7hFnRg0#imgdii=HerN_dYBw6TEsM:&imgrc=jKlnI8

 17. Håller med snickarjohn om betydelsen av orden.
  Vackraste kungliga familjen är spanska kungaparet och deras döttrar enligt mig. Även danska kronprinsessfamiljen är vackrare än prinsfamiljen.

 18. Året är ej slut. Antal uppdrag går ej at se idag,men det har stått hur många uppdrag som gjordes 2016. Danska prinsarna hade inte mycket för sig.
  Victoria 77 uppdrag,CP 70 uppdrag,Sofia 59 uppdrag o Madeleine 24 uppdrag.
  Fredrik 59 uppdrag o Joakim 30 .
  Årets uppdrag kommer ut på våren 2018.Konstigt SvDam var ju ut till Drottningholm o lokalisera folk som bodde runt slottet.På ICA affären tyckte de att Sofia var trevlig.VARFÖR SKULLE HON HANDLA MAT? NGN PÅSTÅR ATT DE HAR FULL SERVICE??!!

 19. Det hela blir bara komiskt att påstå att Sofia hade 59 uppdrag när hon var
  mamma ledig under stor del av 2016 dessutom har året endast 12 månader!
  Grannarna runt Drottningholm vet att KungaParet uppskattar deras diskretion
  mer behövs inte!
  CVM

  1. CG har f övrigt föratt enkelt boosta sin årsstatistik och underlätta argumenterande för appanagefhöjning inför nästkommande år…blandat in en massa privatlivshändelser i kalendern ifjol och iår så för att bedöma hur mkt var o en presterar i kungahussyfte/Sve-syfte bör det gås igenom mer i detalj PER UPPDRAG innan några årstotaler per person anges
   Och alltsen M flytta utrikes har hovet medgett själva att de inte uppdaterar exakta uppgifter för Madde nånsin

 20. Hela kungafamiljens redovisning av “uppdrag” är komik. Detta då de inte har några uppdrag, utan gör precis vad de önskar vilket de sedan kallar för uppdrag. Ja, kungen har en handfull obligatoriska uppgifter per år, men det är allt.
  Såå som kunglig är det bara att vakna på morgonen, kliva upp till ett dukat frukostbord, läsa dagstidningen om vad som är på gång och sedan be Riksmarskalken att boka in ett lämpligt “uppdrag”.

  1. Stefan,
   Har du lagt i en högre växel? Kungafamiljen har både offentliga och privata uppdrag. Dessa blandas varje dag. Antingen har man gott förtroende för Kungafamiljen eller inte. Det finns inga mellanting.

  2. Marguerithe!
   Faktum kvarstår att de väljer sina uppdrag själva. Endast statschefen har ytterst få obligatoriska uppgifter. Och komiken i statsskicket blir än större då kungen inte tillåts yttra sig och då hans tal, exempelvis vid Riksdagens öppnande, är konstruerat på Regeringskansliet. Hur kan jag visa detta spektakel respekt? I Sveriges nu ytterst prekära läge hade vi behövt ha en motpol mot Regering och Riksdag, inte en som är belagd med munkavle.

  3. Uppdrag är Jobb med obligatoriskt kungahussyfte resp Sverigesyfte
   Kfamiljen gör jobb å uppdragsgivarens vägnar
   Det som görs privat kallas privatliv och är UTOM jobbet skall ej uppges & HÖR EJ HEMMA i Uppdragskalendern
   Precis som deras utgifter redovisas och debiteras i strikt privat resp jobbrelaterade diton
   Kallas att vara korrekt och professionell – avsaknad därav genererar minskat stöd fr folket och ökad irritation

 21. Stefan: Där har du såå fel! Ett så förlöjligande påstående!! Skäms!!

  Alla i kungafamiljen har sitt eget kontor, där de går igenom sin post, svarar på en del, och vissa önskemål tas upp på träffar.

  1. Konst……
   Har ännu ej fått ett förtydligande från dig angående dina tvärsäkra uppgifter av allehanda slag!

   Många andra håller sig till fakta.

 22. Carl Philip gjorde ett fynd när han blev kär i Sofia!
  Vacker, begåvad, vältalig, barnkär och snäll!

 23. Mia Nilsson: Instämmer! De verkar så samspelta och lyckliga. Ja, Sofia har resurser och en kämpavilja; det är klart allt går lättare när man är kär.

  Stefan: Vem har besökt katastrofområden, och ibland som den enda; var i Dalarna (tror jag). Han vill vara ett stöd till svenska folket, det är tydligt:

 24. Marguerithe!
  Ursäkta, men jag glömde svara på din fråga:
  Jag kör alltid automatväxlat, då har man höger hand över till det “lilla barskåpet”.
  Mycket praktiskt.
  Trevlig helg!

 25. Hej, jag skulle vilja att ni ska också skriva vad man säger i ljudspelaren. För det är inte en självklarhet att ALLA kan höra. Finns de som hör dåligt eller är döv som vill veta vad det pratas i ljudspelaren. Mvh Dennis

 26. Blinka
  Det som är mest komiskt är att det är ni och några stackare till som försöjer
  dessa figurers ämbeten!
  Att ni och några till inte förstår att Monarkin är en förlegat ämbete blir bara
  komiskt när ni påstår det motsatta!
  Men fortsätt blinka för det kan vi alla göra och det krävs inte något ämbete
  för att blinka!
  CVM

 27. Jag kan inte komma på något enda uppdrag som Carl Philip, hans fru och Daniel har utfört som är nödvändigt och kan kallas ett kungligt uppdrag. Ingen av de nu nämnda har skyldighet att uträtta något, de kan ligga på sina schäslonger och åta praliner hela dagarna om de vill. De enda som har krav på sig är kungen och eventuellt drottningen.

 28. Oj, jag har missat något. Hur kan man bli
  världens vackraste familj då man kommer mitt i smäll-heta sommaren med en sådan hatt på huvudet?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar