Annons


Annons

Prinsessan Caroline – 25 år sedan katastrofen


stefano-casiraghi-caroline-ste

Idag var det 25 år sedan Stefano Casiraghi avled efter en båtolycka. Sedan dess har livet inte riktigt varit sig likt för prinsessan Caroline.

Visserligen har prinsessan Caroline, 58, hunnit träffa en ny man efter det att dåvarande kärleken Stefano Casiraghi avlidit i en båtolycka den 3 oktober 1990. Men hur lyckligt har hennes liv varit sedan dess?
Den 23 januari 1999 gifte hon sig med nye kärleken prins Ernst August av Hannover och tillsammans fick de dottern prinsessan Alexandra, född 20 juli 1999 i Österrike. Redan 2009 sades det att Caroline separerat från den skandalomsusade maken, men någon officiell skilsmässa har det ännu inte blivit.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

ernst-august-caroline-ste

Här med maken Ernst August och dottern Alexandra.

Det första äktenskapet ingick Caroline redan 1978 med den franske playboy-bankiren Philippe Junot, ni kan se en film från dagen här nedan. De skilde sig 1980 och 1992 fick hon äktenskapet annullerat av katolska kyrkan.

ste_philippe_junot

Här en bild på examen Philippe Junot, tagen för några år sedan.

1983 var året då hon gifte sig med den store kärleken, italienaren Stefano Casiraghi. De fick tre barn tillsammans Andrea, Charlotte och Pierre innan en tragisk båtolycka tog Stefanos liv 1990, han blev bara 30 år gammal.

stefano-caroline-ste

Prinsessan Caroline stod plötsligt som änka till tre små barn. Det var några riktigt tuffa år för prinsessan som först hade svårt att komma över tragedin. Alla parets barn lever idag med sina egna familjer och Caroline har åter fått uppleva babylyckan genom sina barnbarn. Men det går inte att komma ifrån att hennes liv nog sett något annorlunda ut om inte hon förlorat sin älskade Stefano…

caroline-stefano-ibl

Samlade för bröllop 1983, Stefano och Caroline.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures, IBL och All Over Press

Se en amerikansk intervju med prinsessan Caroline här från 2008:

httpv://www.youtube.com/watch?v=EsZOVNBg2W41992

Se en film om Carolines och Stefanos kärlekshistoria här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=sJ-tnmzwPNg

Se en nyhetsfilm från bröllopet här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=uWknmkcbYSQ

Här kan ni se prinsessan Carolines första bröllop – med playboyen Philippe Junot.

httpv://www.youtube.com/watch?v=IbaI8GaJYZI

 

 


(118)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

12 kommentarer till “Prinsessan Caroline – 25 år sedan katastrofen”

 1. Det är så mycket tragedi och skandaler i detta kungshus.och Ernst är en drummel.är så glad att vi har ett så skötsamt och stiligt kungshus här hemma

 2. Stefano var bara 23 när han gifte sig. Inte säkert att äktenskapet hade hållit.
  Philippe var gift o fick 3 barn med svenskdanska Nina.
  Sen fick han visst ytterligare ett barn med annan kvinna.
  Caroline var fantastiskt vacker när hon gifte sig med Stefano!

 3. Albert har nog betytt mkt för Carolines barn.
  Caroline gifte sig med Ernst August som är alkis, så hon har sig själv att skylla.
  Caroline verkar inte ha blivit kär igen efter separationen.
  Ska hon vara singel för resten av livet?
  Albert verkar vara den enda av syskonen som är i relation.
  Andrea har blivit äldre än pappan.

 4. > 2
  Ernst August har verkligen gjort sig skyldig i flere skandaler, men – han är inte en Grimaldi utan prins av Hannover, kusin till drottning Sofia av Spanien och hans förfäder har varit kungar av Storbritannien (5 stycken). Han härstammar också den sista kejsaren av Tyskland och prinsessan Thyra av Danmark. Och det blev egentligen Thyra, som var inblandad i den största skandalen: en prinsessa fick ett barn utanför äktenskapet – och det var på 1800-talet.
  Det har varit skandaler (och tragedier) i Monacos furstehus, där har du rätt, men inte mera än i andra monarkier.

 5. #8 Snorkfröken har glemt alle avisoverskrifter fra 80 tallet om Girmaldifamilien ser jeg. Der er andre av oss som husker bilder av Stephanie i bassenget trykt i manneblad med sin daværende elsker, siden hun ikke hadde en tråd på seg. Der var mange kokainhistorier med begge søstrene Grimaldi, nå er S et kapittel i seg selv når det gjelder menn, men glem ikke begge gangene C giftet seg var hun også gravid. Ernst var til og med gift da de ble par. Så de fleste kongehus har enda langt igjen for å kunne måle seg med dette og Englands.
  Nå er der ganske så sikkert at prinsesse Louise av England fikk barn utenfor ekteskap i 1867, så Thyra var ikke den første 😉

 6. Alldeles otroligt vad Pierre liknar sin far! Tänk att Stefano dog så ung, det hade jag inte insett… Rainier ser tankfull ut på fotot nedan, han saknade nog Grace vid sin sida.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar