Annons


Annons

Mysteriet kring prins Alexander – Svensk Damtidning reder ut


Många undrar var lillprinsen höll hus.

Barnbarnen Leonore och Nicolas är i London och kunde därför inte vara med vid kungens födelsedagsfirande. Men var höll prins Alexander hus? Svensk Damtidning kan avslöja att kungafamiljens yngste medlem faktiskt var på plats! Även om han höll sig lite i bakgrunden. Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarar att lillprinsen var precis intill Sofia. Men trots det gjorde han alltså inte sina kusiner sällskap på slottsbalkongen.

Annons

Foto: Stella Pictures

(1.04k)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

33 kommentarer till “Mysteriet kring prins Alexander – Svensk Damtidning reder ut”

  1. Ikke meget til balkon man har.

   Man kunne vel have åbnet et vindue/fönster mere, så alle kunne se, hvad der skete/pågick på slotspladsen!

 1. Wow vilket mysterium!! Tur att SvD:s deckare kunde reda ut det till oss….
  Skönt att se Estelle utan den där ständiga rosetten.
  Och om nu inte föräldrarna vill exponera Alexander så är det deras sak. Vi har ju faktiskt nästan precis sett nya fina bilder på honom.

  1. Prins Carl Philip var med kungen nere på borggården. Så nej, det är inte Sofia som bestämmer var hennes make befinner sig när maken firar sin fars födelsedag.
   Apropå var Alexander fanns så sov han säkert.

 2. Men varför tog man inte (Sofia)upp lilla Alexander en liten stund för att “vinka”? Jag kan förvisso förstå paret CP och Sofia som vill hålla sin kille så anonym som möjligt men…
  F.ö gillar jag Oscars funderande, blängande blick 🙂

  1. Så länge A har en titel, så är han satt att representera folket och på är på sätt och vis därmed statens egendom.. Det är det bisarra med monarki.

   Vill de att han ska få vara anonym och leva utanför offentligheten så skulle han varit utan titel.. Men deras titlar försörjer ju dom så jag antar att de inte skulle tänka tanken att vara utan, men väljer att plocka russinen ur kakan istället, som så många gånger förr..

  2. balkongen är rätt begränsad yta…men de framhäver symboliskt givetvis kronprinsessans barn – kommande heir och spare
   annars visas ala barnbarn upp som kollektiv om familj står nere uppradade på borggården

   ingen slump att drottning – med o utan make ihop m V CGs nextinline och dennes efterträdare syntes där majoriteten av tiden

  3. Midnattsol,
   jag har själv många gånger påpekat just, som du säger, det bisarra med monarkin som kungahusets medlemmar snällt får svälja. Och till det hör att visa upp sig – vuxna som barn. Det är nästan den enda och viktigaste uppgift de har.
   Samma t.ex då Victoria och Daniel länge var borta på vintern. Många tyckte att det var deras ensak var de var, men så är det ju inte.

  4. Midnattssol
   Så du anser att det var fel att Alexander inte representerade på kungens födelsedag. Barnarbete är avskaffat i Sverige som tur är. Att Victoria vid alla tillfällen måste ha barnen i framkant hedrar henne inte speciellt. Låt barnen leka i stället för att stå och vinka till sina undersåtar.

  1. Enkelt skippa titlarna hon S ochCP kan inte välja när de vill
   Men på balkongen hörbör endast drottningen och KP V med sin familj stå övriga kan gratta hemma

 3. Vilka kommentarer! Han är ett år! Kanske sov han just då, var nyvaken, trött, grinig etc. Men kan ju inte alltid programmera en ettåring hur de ska mån och bete sig. Är ganska säker på att hans föräldrar fattar bästa beslutet för just honom. Det var kungens födelsedag, det finns ingen skyldighet att en ettåring då måste “visas upp” till varje pris.

 4. Jag skulle gissa att man vill att fokus ska ligga på kungen i första hand, och i andra hand på tronföljaren och hennes familj. Även på det stora 70 års-firandet förra året var det ju bara Estelle och Oscar som var med av barnbarnen. Alexander var ju då i o f s bara några veckor gammal, men Leonore och Nicolas var inte med. Som någon skrev ovan – det är väl naturligt att tronföljaren och hennes familj har en särställning. Så det är väl inget “mystiskt” med det…

 5. Skaffa en större balkong så att somliga inte får trängas längst bak, bättre då att de inte alls är med. Och varför Sofia inte visar upp sin son är lite märkligt, han borde väl vara med liksom Victorias son. Och ännu märkligare att Daniel får trängas lä’ngst bak, han kunde ju få hålla i sonen, men Victoria har alltid krampaktigt hållit honom, jag har aldrig sett en enda bild där Daniel håller honom.

  1. caterine,
   Håller med. Skaffa en större balkong nästa år så att alla får vara med. Daniel har fått stå i bakgrunden i 15 år så han är väl luttrad. Måste också säga att Drottningen kunde i sin position stått tillbaka och låtit de yngre synas mer.

  2. Skaffa en större balkong? Ja det är väl bara att bygga ut slottet liksom, bara att skaffa en ny, inga problem. Ska den vara inglasad och modern för att sticka ut eller gå i samma stil som slottet i övrigt tycker ni?

  3. Lisa,
   Man kan öppna två fönster, vilket vore tacksamt när familjen växer. Konstigt att man inte kan vara så pass nytänkande.

 6. ananas
  Om du inte är nöjd med deras utseende finns det andra sidor där man inte
  behöver kommentera utseendet!
  Dessutom var väl inte ni med på den efterföljande lunchen som jag skulle
  förmoda var mycket trevlig och glada skratt!
  Trevlig Kväll
  CVM

 7. Varför ska lille prins Oskar vara med han verkar inte tycka om det. Ler aldrig ser så allvarlig och undrande ut. En söt liten kille men helt olik sin storasyster.

 8. “emma”. Du har alldeles rätt. Daniel är värd att stå i första ledet. Han är far till tronföljerskan Estelle.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar