Annons


Annons

Så rivstartar kungafamiljen höstterminen


De har många spännande möten, invigningar och prisutdelningar framför sig.

Just nu vilar kungafamiljen upp sig på Solliden efter Victorias storslagna 40-årsfirande. Men om bara några veckor drar den kungliga representationen igång igen – för full maskin. Hovet har precis fyllt på i kalendern och enligt den kommer de flesta familjemedlemmarna att vara tillbaka i kungens tjänst redan i slutet av augusti. Prinsessan Sofias schema är dock oförändrat då hon och Carl Philip välkomnar sitt andra barn i september. Mot slutet av sommaren kommer hon alltså att vara höggravid med Gränslösa mötens hållbarhetsseminarium, i Båstad den 2 augusti, som sitt sista officiella uppdrag. Carl Philip ser vi vid Lidköpings årliga kartingtävling där prinsen delar ut sin pokal, den 5 och 6 augusti.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Sofia går på mammaledighet – men för resten av kungafamiljen är höstterminen full av uppdrag.

Kronprinsessan Victoria inleder hösttermin med de frågor hon värnar om allra mest. Henne ser vi måndag, den 28 augusti, på World Water Week i Stockholm. Den 6 september deltar dessutom hon och kungen i Royal Colloquiums 25-årsjubileum på Confidencen vid Ulriksdal. Ett miljömöte som ju kungen var initiativtagare till när det begav sig. Och far och dotter fortsätter att jobba ihop veckan efter då konferensen “Stockholm Security 2017: Secure Cities in an Insecure World” äger rum på Artipelag i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria jobbar med pappa kungen.

Silvias höst verkar bli lika intensiv som den i fjol. Med Sofia på mammaledighet och prinsessan Madeleine i London fortsätter drottningen att dra ett stor lass när det kommer till den kungliga representationen. Till skillnad mot kungabarnen så har hon och kungen uppdrag nästan hela augusti. Silvia ska bland annat närvara vid “De gamlas dag” i Ekebyhovs slottspark, den 23 augusti, och Silviasjuksköterskornas utbildningsstart, den 28 augusti.

Kungaparet ska dessutom ta emot Kazakstans president Nursultan Nazarbajev för ett statsbesök den 12–13 oktober.

Kungaparets höst verkar bli lika intensiv som den i fjol.

Och medan drottningen umgås med seniorer åker prins Daniel till Tylösand för att vara med på SNS Tylösandskonferensen, som i år kommer att handla om den växande ojämlikheten i många länder i västvärlden och demokratins framtid. För honom blir det dessutom möten med Prins Daniels Fellowship, den 25 augusti, Idrottens dag, den 10 september, och utdelning av Prins Daniels forskningsanslag, den 28 september.

Daniel fortsätter att jobba med idrotts- och hälsofrågor.

Madeleines höstkalender gapar, än så länge, ganska tom och innehåller bara ett officiellt uppdrag. Den 21 augusti närvarar hon vid invigningen av Europamästerskapen i ridsport i Göteborg. Ett uppdrag som prinsessan gör utan Chris O’Neill.

Foto: IBL, Stella Pictures

Kronprinsessan Victoria 40 år! Köp vackert samlarobjekt direkt från Svensk Damtidning!

Här är ett unikt samlarobjekt och vacker minnessak från Kronprinsessan Victorias 40-årsdag!

Som en hyllning till Kronprinsessan Victoria och hennes 40-årsdag tog den Kungliga Hovleverantören Paradisverkstaden fram en fantastiskt vacker version av den kända vasen “Fröhus”.

Vasen är inspirerad av den skulptur som Kronprinsessan fick av Paradisverkstaden på sin 40-årsdag.

Missa inte detta unika tillfälle att köpa ett samlarobjekt till ett fantastiskt pris – direkt från Svensk Damtidning!

Begränsat antal: Läs mer och beställ direkt här!

Läs mer och beställ vasen här


(868)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

39 kommentarer till “Så rivstartar kungafamiljen höstterminen”

 1. Det hela blir alltmer generande för de båda yngre kungabarnen, och svenska folket låter sig icke längre nöja sig med dessa eviga “föräldraledigheter” som förklaring då de båda uppbär enorma förmåner på skattebetalarnas bekostnad.
  Carl Philip deltar på en kartingtävling och Madeleine närvarar på en ridsporttävling.
  Kan Hovet verkligen inte skrapa ihop fler uppdrag till de båda?

 2. Varför detta eviga tjat om terminer. Mig veterligen är det bara skolor/läroanstalter som har indelning i terminer.Alla vi andra har årstider och semesterperioden.Likadant med att man använder veckans nummer som begrepp,det kommer från tillverkningsindustrin och bör inte vara gemene mans uttryck.(Inte säger vi väl “jag fyller år på onsdag i vecka 48”)

  1. Men med tanke på prinsesskolor och praktikantlära är det väl en korrekt beskrivning.
   Arbetar gör bara vi utan kungliga titlar.

 3. “Sofia går på mammaledighet – men för resten av kungafamiljen är höstterminen full av uppdrag.”
  Ett mycket märkligt påstående när alla med egna ögon kan se att kungaparets son och yngsta dotter skrapat ihop ett uppdrag var. Eller ställer jag nu för höga krav på en 38-åring man och en 35-åring kvinna som säger sig representera Sverige?

 4. Undrar varför en tidning som kallar sig den kungliga hela tiden rubriksättarna som de gör. Rivstart och så berättas det om några få uppdrag. Det skrivs om återanvändning om en klänning använda mer än en gång, osv osv. Jag är inte rojalist men tycker rubriksättningarna verkar vara satta för att reta upp läsarna och i princip håna kungligheterna för deras mediokra arbetsinsatser

  1. Bra skrivet, Angelika. Precis så agerar tidningen för att få många kommentarer.

 5. Vi har ett fantastiskt kungapar. Kung Carl Gustav och Drottning Silvia är duktiga på att representera Sverige. Kungen har deklarerat att han sitter kvar på tronen för att Kronprinsessan skall ha möjlighet att vara mer med barnen. Det är bra för alla.
  Så det är bara att hoppas på att de orkar med alla program punkter. Att vår fina Drottning orkar med det!

  1. Orkar med??? De är pigga och har ju de facto helt själva skapat sitt arbetsschema dvs frekvens och innehåll.. förberedelser samt logistik under arbtid finns personal till…och du tycks ha missat att deras uppdrag är livet ut iom vår arvsmonarki enligt grundlag – har inget med barnbarnen att göra vilka förses med nannies på heltid så att varken dom eller khusets verksamhet ej blir lidande
   När dotter V ska ta över är då CG dör

 6. Kalendern har inte alla evenemang än. Till exempel Riksmötets öppnande den 12 september finns inte på kalendern.

 7. Good grief! Blir dere aldri lei denne gnellingen? Under hver eneste tråd her på SD ser vi det samme klagekoret uansett hva emnet er. De har feil antrekk, for dyrt antrekk, feil hårfrisyre, har feil kroppsholdning, feil bakgrunn, feil utdannelse, jobber for mye, jobber for lite, deltar på feile eventer, blander seg for mye i samfunnet eller for lite. Til og med når de fronter gode formål er det galt som vi ser nå med V og FN. De kan aldri vinne. Antifanklubben finner alltid noe å klage på 😉

 8. Efter allt firande får underståtarna reda på vad de ska ‘arbeta’ med i höst så ingen ska tro att de bara har semester hela tiden
  Men så dumma är ju inte alla

 9. Det kanske helt enkelt är så att deras tjänster inte efterfrågas?
  Sedan kan jag ju tycka att det är ett himla drev efter den yngre generationen. Jag kan inte minnas att det nånsin har varit några krav på att kungens systrar skulle representera.

  1. CGs systrar hör ej hemma i den debatten Jobbplikten dvs att försörjas av sve o stå till kungahusets förfogande har bara gällt de med såkallad Tronarvsrätt dvs regentens barn

   Hagasessorna växte upp med strikt manlig tronföljd …till skilnad från CGs barn fr o m 1980 (därav Bertil som reserv)

   Alltså var de 4 EJ nånsin Tronföljare och sakna arbetsplikt samt att deras framtid innebar att de som FÖDDA Sessor förlorade sin kungl rang/titel – blev civila – så de sedermera lämnade Kungahuset iom sina giftermål (utom 1 om än bosatt i T) gavs adlig sesstitel istället efterhand

  2. Nej, for i den tidigare generationen blev inte alla kungliga. De infodda prinsessorna FORLORADE sin titel och stallning nar de gifte sig (sauf Birgitta, som gifte sig m en prins). I dagens generation sa ERHALLER icke-kungliga kungliga titlar och formaner. Med det torde hora ansvar och ataganden.

 10. Instämmer Stefan!
  De två yngsta borde avsäga sig sina titlar och använda sig av de utbildningar de har – CPh lantmästeri/design/ rally och Madeleine mode/ inredning. Detta skulle ge respekt och de slipper folkets rättmätiga kritik över det nuvarande lättjefulla livet.

  1. Titeln kan de behålla livet ut …enligt domstolsbeslut från 50 eller 60talet det är deras medfödda namn/del av deras identitet ( i avsaknad av efternamn) vad som hypotetiskt skulle avsägas är sin medfödda Tronarvsrätt samt att man fråntar dem HKHrangen i samma ögonblick de lämnar Kungahuset

   Madeleine har inte huvudsakligen examen inom mode/inredning – se cv på hovets hemsida – utan är är mer fokuserat kring det arbete m utsatta barn som M i åratal varit engagerad via projektledarrollen på Khusstiftelsen Childhood
   Childhood för övrigt

 11. Tack Emma!
  Då är det isf HKH titlarna som kan avsägas. Och därmed representation som försvarar del av apanaget, måhända.
  Nej, Madeleine har nog ingen regelrätt utbildning i mode/design men om jag minns rätt ingick konsthistoria i hennes fil.kand. Och praktik inom inredning.

  1. Det enda som “avsägs” är tronarvsrätten
   Titlarna är personliga
   Frånsäger de sig sin medfödda tronföljarroll så lämnar de kungahuset varmed rang/titelprefixet HKH fråntas dem jämte alla khusets löneförmåner per omgående

 12. Familjen får gärna ställa upp på bild, men ve och fasa om kungen ger ännu en medlem av kungafamiljen en HKH titel. NÅGON måste väl kunna stoppa eländet. Varför inte starta ett upprop på Facebook om inte kungen själv begriper vad det kostar skattebetalarna. Kungaparet och ev. kronprinsessparet kan få behålla HKH titlarna, under förutsättning att de verkligen utför tillräckligt med uppdrag. Viktoria ska inte tillåtas leva som hemmafru på skattebetalarnas bekostnad.

  1. Enligt grundlag F Ö D S som prins/essa av Sve – regents avkomma i rakt nedstigande led PER AUTO
   DE ENDA SOM “GES” TITEL ÄR INGIFTA – tack vare att då kung o stat gemensamt ENLIGT LAGEN medger kungligt frieri OCH att X medges bli offentlig “medarbetare” åt regent+Sve med livslång försörjning via Sve
   Paret bör ha khusrang båda 2 sen urgamla regler eftersom i gamla tider barnens såkallade tronarvsrätt kunde ifrågasättas av utomstående betr morganatiskt vigsel m olika rang

  2. Fortsättning)

   Att erhålla 1Hertigdöme via CG gör varken från eller till – Bititel utan innebörd

   Återigen grundlagen ändrades 1980 från enbart manlig till båda kön Därför har vi “så många” tronföljare… OM EJ..Annars hade de enda tronföljarna idag de facto varit TVÅ ST: CP OCH ALEX emedan Båda systrar hade varit civila som gifta likt sina 3fastrar utanför khuset – med obetitlade Barn
   Ändras laginnehåll måste man infoga begränsning för antal med titel …så som vissa monarkier gjort
   I Vs KHUS ingårbaraVsättlingarvia1Nylag

  3. Emma (10:18 o 10:44)
   Signaturen Emma borde med det snaraste bekanta sig med Karl Popper och hans argumentering för varför enkla hypoteser ska ges företräde framför komplicerade sådana.
   Samma argument är tillämpliga på språket.

 13. Nu är denna kungliga kalender inte påfylld klart inför hösten.
  I september äger en stor försvarsövning rum.Carl Philip kanske ska vara
  med men det brukar berätta det i efterhand.Att Carl Philips schema
  inte innehåller mer just nu beror nog på den väntande nedkomsten av det
  andra barnet.
  Kungabarnen får inte apanage annat än när de representerar. Alla tre har egna pengar.

 14. Lotta skriver:
  Emma, de kungligas efternamn ar: Bernadotte, (sa visst har de ett efternamn).
  Drottning Silvia ar mycket representativ och ar en naturlig ambassador
  for Sverige. Hon verkar sa finkanslig och ar ett fint stod for kungen.
  Kronprinsessan Viktoria ar otroligt duktig och gar in pa sitt arbete som kronprinsessa
  med enorm entusiasm samt ar plikt trogen och har ett fint och naturligt beteende.
  Vill dock garna se CP och S arbeta och satta andra an sig sjalva framfor sig.
  Hejsan!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar