Annons

Annons

Först i Svensk Damtidning! Nya bilder på prins Gabriel

Först i Svensk Damtidning! Nya bilder på prins Gabriel

Så fin han är!

Oj, vilka fantastiska bilder på Sveriges minsta prins! Prinsessan Sofias och prins Carl Philips lilla Gabriel har hunnit bli sex veckor gammal och han ligger så tryggt i famnen. Storebror Alexander, ett och ett halvt, är också med på ett av de två fotona som hovet precis har lagt ut. En väldigt lycklig tvåbarnsfamilj! Och Sofia och Carl Philip passar också på att tacka för alla lyckönskningar.

Annons

– Ett stort och varmt tack för alla vänliga gratulationer i samband med födelsen av vår son, prins Gabriel. Vi uppskattar er omtänksamhet mycket.

Bilderna är tagna av fotografen Erika Gerdemark, och fotograferingen ägde rum i förra veckan berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

– Det här är de första officiella bilderna på familjen sedan den nya familjemedlemmen kom. De är tagna i Östra valvet på Stockholms slott.

En praktisk lösning eftersom prins Carl Philip och prinsessan Sofia är nyinflyttade på Villa Solbacken på Djurgården sedan i somras.

Prins Gabriel föddes den 31 augusti på Danderyds sjukhus och redan dagen därpå var han hemma på Villa Solbacken. Nu är det bara sju veckor kvar till dopet i Drottningholms slottskyrka och planeringen är i full gång.

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Unna dig något fint – stötta bröstcancerforskningen

Under hela oktober skänker vi 10 % av försäljningen på utvalda produkter i vår webbutik BRÖSTCANCERFONDEN som administreras av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.

Se alla utvalda produkter här

(2)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

84 kommentarer till “Först i Svensk Damtidning! Nya bilder på prins Gabriel”

 1. Översta bilden lite märklig, vad tittar Sofia egentligen på? Över huvudet på gossen. Snygg bild men väldigt softad. Lite opersonlig.

  1. Inget konstigt med den bilden den som tog kortet frågade nog henne något det syns ju tydligt.
   Märkliga kommentarer vissa har emellanåt.

 2. Jättefina pojkar, men precis som med Alexander när han fotograferades som bebis ingen bild framifrån på Gabriel men det kanske kommer, roligt att få se dem i alla fall.

 3. Underbara bilder av en sympatisk familj. Jag förstår att People och Vogue har uppmärksammat paret som vackrast av alla.

 4. Inga naturliga familjebilder har inte. Stylat och make upat, lilla drakten, slips o kostym…
  Denne unge man ar nummer 6 i tronfoljden sa han lar ju inte kommat att vara en offentlighet i sitt liv.

  1. Josefine 09:54
   Privata bilder har man i sin egen fotosamling.
   Officiella bilder är någonting helt annat.
   Ingen vill se blommig städrock och fotriktiga skor på ett familjeporträtt.

   betty 13:21
   Självklart blir det andra vanor och regler än man är van vid som man måste anpassa sig och ta hänsyn till.

 5. Vilken liten söting.Visst vill man pussa o krama OCH som den lille ser på sin mamma. Fint foto!
  När jag fick mitt andra barn satt vi där,vi mammor på BB o ammade o gosade med våra bebisar.Då kom en barsk gammal barnsköterska fram o sa “ja passa på nu för snart är de uppnosiga o vilda som alla andra ungar”.

 6. Vackra bilder på vacker familj, Alexander blir mer och mer lik sin pappa! Gabriel så söt blick mot mamma Sofia!

 7. Oh, vilka fina foton!
  Trevligt att Sofia har håret uppsatt, och på ett snyggt sätt! Dräkten är vacker, och passar tillfället.
  Två fina killar, som blir spännande att följa.

 8. Verkar lite fånigt att fota på slottet, varför kan vi aldrig få en enda bild från deras hem, som vi säkert har fått betala mycket för?

  1. betty,
   Jag tror inte att man vill fotografera på Villa Solbacken i nuläget. Allt med tanke på säkerheten för familjen.
   Skulle gärna själv vilja se några inomhusbilder. Tror att det är fantastiskt vackert. Vackrare än Haga.

 9. Givetvis blir det bra PR-bilder när en högt arvoderad och kvalificerad yrkesfotograf med hjälp av stylister arrangerat bilderna. Detta är ju själva syftet.

 10. Betty, har du sett några foton från Madeleines lgh ? Varför ska de släppa in fotografer i sitt privata hem? Det är till o vara nyfiken.

 11. The second photo is sweet, although it would have been nice to see his face. You have to wonder why the first photo was chosen though! They look in all directions and it seems like they are doing different things. Wish Sofia could get a proper stylist. The colour of the suit is fine, but the style would look a lot better on Silvia!

 12. One more observation – shame that the photographer didn’t work with a higher aperture, it is only CP’s cufflink that is sharp.

 13. Med tanke på Sofias känslighet för “gifter”, skulle det vara intressant att få veta av någon saneringskunnig, hur man bar sig åt för att avlägsna spåren av de tidigare boendenas idoga rökande under ett halvt sekel.

  1. H/B.

   Räknas inte alkohol in i gebitet gifter. Margarita, som är X favoritdrink (tom i rejäla doser). En liten fundering enbart,,

  2. Helene!
   Det sätter väl sig kanske inte i väggarna.
   Däremot är spåren fullt skönjbara med vedertagen medicinsk teknik.
   Men det var nu inte det frågan gällde.

  3. Bror 11.52!
   Detta med “röken i väggarna” var nog ett icke-problem eftersom förmodligen allt invändigt revs ut för att det kungliga paret skulle kunna designa sitt hem precis som det kungliga paret önskade. Att huset är K-märkt hindrade ju inte det kungliga paret att även måla om huset precis som det kungliga paret önskade.

 14. Tänk att man alltid kan hitta något att klaga på: fel fotograferingsställe, fel,fel allt är fel
  Varför skulle de släppa in pressen i sitt privata hem? För att ni skulle hitta fel på inredningen eller?

  1. Nu var det ju inte “pressen” som fotade utan en av dem själva anlitad fotograf.
   Precis som V gjorde.

 15. På översta bilden med stylingtips kan man ju tyvärr inte kommentera. Där har Sofia en jättesnygg kavaj/jacka som jag skulle vilja ha själv.
  Alexander är underbart söt i sin blå tröja och klara blick. Han är en av mina tre favoriter bland barnbarnen. En från varje familj. Gabriel får vi se på dopet.

 16. Det är ju trevligt att få titta på stylade-retuscherade bilder och veta varifrån kommer kläderna med mera…
  Man kan fundera om detta är just enda viktigaste uppgift för moderna kungliga att leverera vackra bilder till de betalade medborgarna…

 17. Undrar när vi får se prins Alexander stå på sina ben , eller gå.Hur länge ska de bära Alexander? Varför tittar de inte på sina barn?

  1. Ännu en märklig kommentar, svårt att ta en närbild på hela familjen om man inte bär båda barnen, eller dom kanske ska sitta på golvet, då hade det också varit fel.
   Titta på barnen???? Frågorna blir värre och värre tycker inte att dom gör det på det ena kortet.
   SUCK

 18. H/B:
  Det är vanligt att inrökta hem ozonbehandlas. Antar att alla väggar har fått nytt lager ovanpå, ex gipsskivor.

  e06: Bra kommentar!

  1. Bäste CVM
   Jag börjar nu bli hjärtligt trött på dina påståenden om min person.
   För tydlighets skull, låt mig klargöra ett par saker som gång efter annan återkommer i dina lättköpta påhopp på mig: jag är av manligt kön, icke-rökare med traditionell akademisk bakgrund och karriär, ej bosatt i Frankrike.
   Vad övrigt är torde vara av noll intresse för SD:s läsare och skribenter. Däremot vill jag gärna tro och hoppas att mina kommentarer kan ha ett visst läsvärde; om än inte för alla har jag förstått.

  2. Käre Bror!
   Jonny Ola definierade sig som “kungatrogen” så jag gissar att vi åtminstone då får definiera även dig såsom så?

  3. Bäste Stefan!
   “Kungatrogen” – icke möjligt!
   I princip republikan (en demokratisk anständighetshållning), däremot motståndare till ett dubbelkommando med folkvald president.
   Till det kan läggas, att jag så här långt inte kan se några avgörande skäl varför man ska riva upp en politisk strid runt kungamakten, som i dag inte är någon “makt”. Det skulle kosta mer än det smakar.
   Däremot skulle man kunna snygg upp ett och annat runt tronen.

  4. Allra käraste Bror
   I de ytterst få fall som jag inte instämmer i dina åsikter så lyckas du alltid få en härlig knorr på dina inlägg. Låt inte vapenbärarna köra iväg dig härifrån då detta forum skulle bli oändligt tråkigt utan dig. Det är alltid, alltid, alltid läsvärt att ta del av dina tankar.

  5. Bäste Stefan (1615)
   Du har så rätt! Det står faktiskt så!
   MEN,
   jag överskattade alldeles uppenbart läsarens förmåga till kontextuell läsning och att ta till sig mitt försök till en språklig humoristisk knorr. “Kungavänner” ska givetvis förstås mot bakgrund av utropet om en “triumfens dag”.
   Jag beklagar djupt om någon nu känner sig lurad på konfekten.
   /JOHB

  6. Bror 17.23!
   Detta ditt svar förefaller nu vara mycket egendomligt i sitt sammanhang. Som var och en kan se så inledde du detta ditt replikskifte 2016 med att försvara kungens rätt att dela ut titlar, för att därefter förklara dig kungatrogen.
   Jag har således inte ryckt något ur sitt sammanhang som du antyder.

  7. Bäste Stefan (09:17)
   Ett sista försök till förtydligande, dock ej rättfärdiggörande!
   Om du går tillbaka några kommentarer i texten, så hittar du min kommentar om “kungaplymen” och konsten att vara “generös”.
   Min poäng om att principfasthet inte utesluter generositet trodde jag uppfattades av alla. Tydligen inte.
   För att summera: den nuvarande svenska konstitutionella ordningen orsakar mig ingen själslig vånda. Så generös är jag! Och jag mår bra!

  1. Mona!
   Dock tenderar kungafamiljens privata ekonomi och deras
   “offentliga” ekonomi att flyta ihop vilket vi med all tydlighet ser avseende apanaget.
   Vad beträffar renoveringen av Villa Solbacken så var det för övrigt Hovets ekonomichef som höll i mycket. Det är klart att detta då ställer frågor om finansieringen, konstigt vore väl annat.

 19. Prins alexander kanske inte går ännu, därför bär dom honom på alla bilder. Sen undrar man ändå varför det inte finns en enda bild på deras boende. Struntprat att det är av säkerhetsskäl. det är snålt och ogint. Jag kommer ihåg alla generösa bilder av prins Bertil och hustrun, de visade sig mänskliga och vardagliga på reportagen. Men nu ska allt vara så hemligt och märkvärdigt. De är faktiskt bara vanliga människor. Dessutom betalda av oss.

 20. Käre Bror! Håll ut! Om inte annat så för min skull.När Du blir anfallen från två flanker, tänk på att bössorna inte är laddade.De är bara på låtsas o lite fegsamt rostiga i rören.Skriv Du på ty Du gläder en del.Och jag bryr mig inte om vilket kön Du har eller var Du kommer ifrån.Det som betyder något är intelligensen och värmen och finurligheten i Dina tankar och utlägg.Tack för dem.

  1. Kära Linnea!
   Bror är forumets “jaktexpert” så detta med en bössa sköter han nog om så behövs i sömnen. Några två flanker ser jag inte heller att han bör bevaka eftersom han står tryggt på den rojalistiska dito.
   Men visst skriver han stilistiskt och riktigt underhållande, detta instämmer jag i.

  2. Jösses Daga!
   Dina tidigare så myspysa, folkloristiska inlägg blev plötsligt i sin språkdräkt väldigt lik Historikern Brors.
   Men jag är inte den som är den. Jag har varit frekvent nu på Svensk Dam, men är förkyld och sängliggande. Något måste man fördriva tiden med.

  3. Kära Daga, varning utfärdad!
   Som du ser av kommentaren “annica helsingfors” (00:38), så bör den som är mån om sitt rykte och goda namn undvika att bli sammankopplad med mig: jag smittar!
   Dock bjuder “annica” själv på viss tröst i eländet när hon avslöjar, att hon är särskilt skrivflitig nu när hon är sjuk och sängliggande.
   Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

 21. Tack Betty!
  Jag tycker att det är viktigare att vi får följa de små prinsarna och prinsessornas utveckling än att se familjeporträtt eller få veta vad de har för kläder.

 22. Roligt med bilderna. Men stället börjar bli tråkigt. Tror det är 5 bilden som tagits på samma ställe med någon/några ur kungafamiljen.

 23. Väldigt fina bilder! Tycker inte han liknar Alexander, men ska bli kul att se honom framifrån. Praktiskt att fota där då bakgrunden inte tar fokus från familjen.

 24. Jag tycker att det är en jättefin bild på hela familjen:Nu har de två vackra pojkar!!!!!!!!!Önskar familjen Guds rika välsignelser och all lycka tillsammans i fortsättningen!

 25. Med häpnadens finger i förvåningens mun läser jag med skräckblandad förtjusning när gubbarna (?) CVM, H/B och Stefan går åt varandra….
  Det här är mer underhållande än Gunilla Persson i Svenska Hollywoodfruar.

 26. Underbara bilder och tagna av en mycket duktig fotograf.

  Hoppas inte att familjen någonsin släpper in en enda kotte som får ta bilder i deras privata hem.
  När man läser en del idiot kommentarer här från nyfikna människor så undrar man hur det står till hos vissa personer.

 27. Stefan denna hovets ekonomichef har sagt att Villa Solbacken är en privat
  historia.
  Men Carl Philip får ersättning vid representation så de pengarna kan han
  använda privat precis som vi gör med lön och ersättningar.
  Att ekonomichefen hjälper en medlem i kungafamiljen med ekonomi frågor
  är väl inte så konstigt eller vad är problemet?
  Prinsparet kan få bostadslån för renoveringen.Det fick han för huset i Trosa.

  1. Mona!
   Personligen så tror jag att någon av alla dessa mängder med hemliga och insynsskyddade kungliga stiftelser lyft in betydande belopp i renoveringen.

 28. Nu uppskattar jag Dagas och Brors underhållande inlägg.
  Men det är nog lite sanning i vad Annica skriver 00:38

  Krya på Dig, Annica

 29. Dom flesta vill inte ha sitt hem uppvisat i pressen; förutom dom som gärna visar upp och berättar allt om privatlivet i sociala medier.
  Å andra sidan kan bilder tas utan att mycket av interiören syns; vilket även här är fallet.

  1. ananas, nåja angående det mest privata,, det har vi blivit bjuden på i olika positioner,, skulle då en stol eller tom. en fåtölj vara häpnadsväckande privat? 🙂

 30. Bror
  Mina påstående får ni leva med ett tag till dessutom kanske ni ska komma
  ihåg vad var hur ni skrivit i flera år………………
  Att minnet sviker även för en akademiker har vi sätt bevis på tidigare i dina
  kommentarer!
  För att göra övriga tanter dessutom akademiker har vi fint väder även idag.
  Hoppas ni också även om ni är på andra sidan “golfen” kanske ni redan
  är ute och gör grève som en inbiten fransman ni är.
  Bon Appetit
  Din trogne vän CVM

  1. Claes!
   Vilka härliga ostron…synd att Mme X ej dök upp men hon kanske ogillar skaldjur. Prova med grillat kött eller varför inte Coq au vin nästa gång. Locka sedan med några cigarrer av god kvalitet så skall du se att hon rullar ned med bilen…
   Trevlig dag!

 31. Käre H/B Vi kanske är lite lika i vårt uttryckssätt! Jag blir gärna sammankopplad med dig i ordet och i tanken.Du är bara så mycket mer bildad och verbal än Daga.Tack!

  Kära Annica i Helsingfors.Hoppas febern gått ner o Du mår bättre nu.Kram.
  Ps Jag har av anledning också suttit och legat av lite timmar i stol o säng senaste tiden o det är inte roligt.Ds Jag sympatiserar med H/B men jag är inte han.Myspys på Dig!

 32. Stefan. Vet du vem Linnea är? En blomma, växer på moarna under barrträden och i mossan.Hennes växtsätt är långa revor där blommorna,klocklika två och två på samma stängel så tunn och skör,men de små oansenliga blommorna doftar ljuvligt några veckor under högsommaren vid samma tid som höet slås på ängarna och blåbären är mogna i sin första skörd.Så var det med det.

  1. Visst vet jag det. Du minns väl dikten jag tillskrev dig för något år sedan om de vackra blommorna.
   Trevlig kväll!

 33. Jodå ananas, det finns mängder av s k fint folk som inget hellre vill än att visa sina hem i Svensk Damtidning. Vi har fått se prins Bertils hem flera gånger och även gamla bilder av julfirande med Gustav V och julbakande bilder av Hagasessorna, men nu är allting så hemligt, hemligt. Och detta ska vara en kunglig, modern familj. Danmarks hemmiljö har vi sett. Är det så underligt att det spekuleras om gossen kan gå, eller hur de har det hemma? Såå märkvärdiga är de inte. forts.

 34. forts, Prinsessan Sofia har ju tidigare inte precis visat att hon avskyr att bli fotad och skyr press. Blir man en helt annan person när man gifter sig kungligt?

 35. Ett förtjusande par med sina underbara barn. Enligt mitt tycke så skulle jag önska att prinsessan Sofia inte har en spikrak bena.Se vad andra gör åt saken. Och önskar att tandläkaren bygger på hennes framtänder så inte glipan är så stor. Jag har själv gjort detta och det blir jättebra.
  Önskar dem allt gott.

 36. Stefan. Kan Du vara poetisk? Det är i så fall fint och värdefullt.Har Du några favoriter? Ha Det som de säger i Norge.

  1. Linnéa bor i skogen bland mossa barr och ris,
   och hon är fin och vacker på obeskrivligt vis.
   Och där står gran med mantel, så tät och vid och lång,
   och värnar, att ej stormen den lilla gör förfång.
   Och det vet nog Linnéa det kan jag säga visst –
   ty när i junidagar hon höjer kvist vid kvist,
   så bära de i toppen små klockor, fagra, två,
   helt röda allra innerst, helt bleka utanpå.
   Det är med dem den lilla törs tacka helt försagt
   de jättestora träden som hållit troget vakt.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar