Annons

Annons

Det här ska kronprinsessan göra i Tyskland

Det här ska kronprinsessan göra i Tyskland

Vi har koll på Victorias schema!

Idag är kronprinsessan Victoria på blixtbesök i Tyskland. Hon landar strax efter lunch och åker direkt till Porsche i Leipzig. Ja, inte för att spana in en ny bil förstås, utan för att lära sig mer om digitala startups i industrin.

Annons

Läs mer: Se nya bilderna på Victoria!

Framåt tretiden är det sedan meningen att hon ska kliva in på ett forskningscenter i utkanten av stan för att få en dragning om hur man ”visualiserar vetenskapliga modeller i 3D”. Dessutom ska hon få veta mer om hållbar hantering av vattenresurserna på arabiska halvön.

Läs mer: Silvia och Victoria gjorde entré under viktiga kvällen

I kväll väntar mottagning och galamiddag på Kongresshalle am Zoo, där Victoria ska dela ut Svenska Företagspriset 2017. Och sedan flyger hon hem igen tidigt imorgon. Men kanske hinner hon ändå titta lite på stan? Victoria har ju faktiskt släktband till Leipzig – hennes gammelonkel (och drottning Silvias farbror) Ernst Sommerlath var professor i teologi just här.

Läs mer: Kronprinsessan Victoria i Silvia-blusen

Foto: IBL

(206)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

17 kommentarer till “Det här ska kronprinsessan göra i Tyskland”

 1. Och hemma kan hennes kompis och klädsponsor berätta om hur H&M använder vattenresureserna på ett ansvarsfullt sätt…för att producera kläder som skall eldas upp.

 2. Silvias farbror, Ernst Sommerlath, var en framträdande lutheran och antinazist. All heder åt honom!
  En blomma på graven vore en fin gest av Victoria.

  1. Victoria avsätter nog tid till detta om det offentliga programmet medger. Jag såg att det var ganska digert hela dagen och kvällen.

 3. ……………”för att få en dragning”………..????Värna miljö, vatten, natur osv osv osv men vi bör även värna det svenska språket!

 4. Av vilken anledning skall V göra dessa “studiebesök”? Omväxling till de “krävande” skogspromenaderna? Troligen är det galamiddagen som drar. Vad får de att äta och vem betalar?

  1. Xenia,
   Tro inte att galamiddagar “drar”. Det är det absolut jobbigaste man kan tvingas delta i.

 5. Besöket bekostas av den tyska värden för besöket skulle jag tro.Tycker att det inte verkar
  vara något att vara avundsjuk på.Resa från Stockholm, program hela eftermiddagen,
  snabbt klädbyte ,galamiddag och prisutdelning allt detta bland en massa folk du inte känner
  och media.

  1. Svar på gnälliga kommentarer,det Viktoria gör är inte lätt som en plätt
   att fixa.Glömde att det är ett annat språk också.

 6. V och D representerade i Frankrike och i Finland bland annat tidigare – tillsammans – när de var nygifta. Att Daniel aldrig är med vid Victorias besök numera både oroar och stör mig. Något är inte som det ska i det svenska kungahuset.

  1. Victoria och Daniel var tillsammans i Sydkorea i mars 2015. Och i Peru och Colombia i oktober 2015. I December 2016 de var tillsammans på besök i Italien. Victoria har egna resor därför att hon är FNs ambassadör för globala mål. Daniel är intresserad av entreprenörskap och resar därför ensam till Slush i Finland.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar