Annons


Annons

Prinsessan Madeleine och Silvia på Childhood-jobb


prinsessan madeleine, drottning silvia childhood

Drottning Silva och prinsessan Madeleine mötte varandra med kindpussar.

Drottning Silva och prinsessan Madeleine mötte varandra med kindpussar.

Drottning Silvia fortsätter guida prinsessan Madeleine i sin roll på hjälporganisationen Childhood, i dag besökte de tillsammans Nalen i Stockholm.

Prinsessan Madeleine fortsätter följa mamma drottning Silvias fotspår i sitt engagemang med World Childhood Foundation. I dag hade Childhood jubileumsseminarium om barn och internet på Nalen i Stockholm och självklart var både drottningen och prinsessan på plats.
Seminariet syftade till att anlägga ett positivt perspektiv och diskutera hur internet kan användas som ett verktyg för att nå ut till och stödja utsatta barn.

Annons

Drottning Silvia
grundade Childhood

Drottning Silvia var med och grundade denna organisation 1999 och har sedan dess varit mycket aktiv i dess verksamhet och utveckling. Sedan 2006 har även prinsessan Madeleine engagerat sig för utsatta barn i hela världen genom Childhood. Och ifjol tog hon initiativet till att starta C2G – Childhood 2nd Generation med syfte att engagera nästa generation till grundarna och styrelseledamöterna i Childhood. Prinsessan är ju själv andra generation som ska ta över efter drottning Silvia, men fler behövs om arbetet ska kunna gå vidare.

Prinsessan Madeleine till USA

Enligt hovets hemsida ska prinsessan i oktober månad göra ett projektbesök i New York och San Francisco för Childhoods räkning. Keep up the good work Madeleine!

Av Anna Frödell
Foto: Charles Hammarsten(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

54 kommentarer till “Prinsessan Madeleine och Silvia på Childhood-jobb”

 1. marie ceder
  börjar tycka dina kommentarer är barnsliga!tror du att de bryr sig om vad du tycker om deras kläder eller om vad de kostar?

 2. Pix
  Vi är lite barnsliga allihopa här som skriver. Men vadå det är väl kul att tramsa bara man inte går över gränsen (som Anna sa) så det blir personangrepp.

 3. Lens stövlar är läckra !!!!!!!!!! Men är det inte lite tidigt att börja med vinterstövlar…………..Jag går fortfarande barfota och tycker det äör äckligt varmt med srumpor………….men snart blir det väl dax att bulta på sig igen.
  Klänningen var också jättefin
  Silvia har också en klänning som passar i färg Vilken skillnad från dagen innan då det såg ut som om hon skulle gå på begravning !!!!!!!!!!
  Mor och dotter är ett stiligt par

 4. Varför klär de sig så olika Silvia (mer sommardräkt) Madeleine i svart med långstövlar som det vore vinter. Tycker att de borde tala med varann vad de ska ha för kläder när de nu ska gå på samma ställe .

 5. Tjejer,
  hur vet ni att det är vinterstövlar? på min dator ser de ut som bruna mockastövlar… väldigt fina, det har ni rätt i! fast kontrasterar med Silvias skor för mycket. Hela Lens outfit är väldigt enkel med samtidigt väldigt sofistikerad och genomtänkt… Mörka färger som hon väljer på sistone passar henne alldeles utmärkt!

 6. Gittan! #3. Så himla kul! Både min man och jag ROFL. Tack! Vilken syn det skulle vara! F.Ö. Kan man börja med stövlar och kängor redan nu? Skitbra, Jag som har sådana snygga och bekväma kängor! Längtar!

 7. Signe,
  Helt rätt på Silvia att hon inte även denna gång har valt något storblommigt.
  Lens stövlar är balla, men vi behöver väl inte ta ut hösten i förväg. Vackra pumps hade sett mer passande ut denna årstid och dessutom inomhus.
  Men, visst – väldigt balla och läckra!

 8. Martin – jag är fullt enig med dig. Tycker också att hon verkar snegla för mycket på Elisabeth och ta ut de nästa 20 åren redan nu i förväg. Vad ska hon ha på sig när hon fyller 80? Hon är vacker, hon är fin – vill gärna behålla en lite ungdomligare touch på henne om jag får önska.

 9. detaljer svensk damtidning….jag önskade att ni kunde få med det ibland.

  Jag funderar på om silvia har en ny brosch, men är den äkta, skulle vilja se en närbild, liksom victorias halsband från den 15/9
  Jag har en känsla av att det är Bijouteri, speciellt victorias halsband, men jag bevisas gärna motsatsen

 10. aha det ar inte bara jag som har problem med tangentbordet,, 🙂
  ärtig kille skall det naturligtvis stå…pa svenska !! hehe

 11. Karin

  Du skriver aldri positive kommentarer,det er bare hakking på den svenske kongefamilien hele tiden. Hvorfor det?
  Hva mener du med ordentlig jobb, har du tenkt å plassere dem bak kassa på Konsum, på dagis eller på et aldershjem?
  Madeleine studerer og driver med veldedighet, det bør hun egentlig gjøre mer av, er ikke det godkjent da. Hun er tross alt prinsesse. Hennes bror er jo også for tiden student men han har sysslet med både foto og design tidligere.
  Kan til en viss grad være enig med deg i at alle i kongehuset, utenon kongeparet og kronprinsesseparet, kan ha en “sivil” jobb ved siden av,men veldedighet, gårdsbruk, design e.l er jo jobb det også og mer enn godkjent.

 12. Ja varför ska vi inte kunna fälla kommentarer om klädseln? Självklart ska vi det! Och vi kan också ha synpunkter på att sessorna spenderar för mycket pengar på kläder. Det är ju faktiskt så att vi bidrar stort till deras verksamhet.

 13. skillnad pa att ha synpunkter och att skaella pa ett ohejdat vis !! stor skillnad !! nar kritiken ar orattvis ar den fel !!!

 14. i mitt hus avgor jag !! i Ditt avgor Du !! har pa sajten brukar det som regel visa sig nar nagon ar for negativ for lange,,,,,!!
  varfor Du giter att skriva har begriper inte jag Du vill ju ha republik och ar negativ till allt som har med monarki att gora…??
  men visst det skapar ju debatt iaf 🙂

 15. Martin
  Jag håller med dig……….! det är mycket hackande från vissa håll.Jag tycker det va roligare förr med de “gamle” då var allting mer på skoj när det fälldes beska kommentarer och jag kunde skratta ibland………..
  Flera har ju slutat skriva här………..

 16. Jag är väldigt barnslig i bland när jag tar upp Viktorias klänning som såg ut som vår köksmatta, menar inget ont men jag skulle tycka att bloggen skulle bli tråkig utan lite tjafs och gnäll och skratt.

  Jag har inte skrivit på länge pga att min sambo dog för två veckor sedan och det var veckan efter vår förlovning.

  så jag hoppas att ni kommer fram till nåt bra nu gubbar och gummor, jag tycker att Len har fin färg på håret nu, inte blonderat utan rågblond.

  Helena

 17. Helena M
  Välkommen tillbaka och jag beklagar verkligen ditt livsöde. Jag har saknat dig jättemycket och visst hade vi roligt när du kände igen dina föräldras trasmatta.gardiner mm. i Viktorias klännigar. Jag fick många goda skratt.Visst får vi skoja och tramsa här ibland och vi har ju rätt att tycka ang.de offenligas kläder. Viktoria läser nog de sidorna och har kanske lyssnat för efter våra kommentarer har faktiskt hennes klädval ändrats till det bättre…………………………
  kram

 18. Nar jag senast var i Finland, sa hittade jag Svensk Damtidning fran 1970-talet. Vilken stralande och livlig Silvia. Otroligt vacker.
  Nar andrade hon sin “image”?
  VIsst ar hennes engagemang beundransvarda men denhar tantiga och eftertanksamma tonen gor en en aning beklamd.
  I Finland beundrade man hennes skonhet och utstralning nar kungaparet nyligen besokte Abo och Tammerfors – det var litet av den “gamla” Silvia.
  Men annars ar det ju nog “damned if she does and damned if she does not”.

 19. Takk Martin.
  Det er alltid morsomt å lese dine kommentarer, du har gitt meg latteranfall flere ganger i dag.
  Selvfølgelig skal vi kommentere klesvalg,det er artig å se hvor ulikt vi tenker om farger, sko osv. Men jeg synes til tider det blir for mye hakking og urettferdig kritikk.
  Madeleine er født prinsesse,det er hennes jobb. Man kan jo ikke forvente at hun skal begynne å jobbe i kassa på Konsum. Men derimot kan man ha synspunkter på hvor mye hun representerer kongehuset og hvor mye og hva slags veldedighet hun bør bruke tiden på. Kort sagt hennes rolle i kongehuset. Men kritikken skal være saklig ikke ondsinnet og slem.

 20. signe, Ja, vi har mycket kul ihop, tänker på det i bland och kan gå och småfnittra för mig själv.

  Natasha, tack skall du har, kram.

  Margareta Ja det känns hemskt det som hänt.

  Kram Helena

 21. Helena M,
  beklagar Din förlust…..Livet kan te sig mkt mkt orättvist emellanat o. man fragar sig vad är syftet det som sker…..
  Sörjer man, vet man vad riktig lycka är o. da vet man att livet är värt att leva…..
  Var rädd om Dig!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar