Annons


Annons

Edward Bernadotte sa ja till sin Nathalie Frediani i romantiska Italien


I romantikens Italien fick grevesonen Edward Bernadotte af Wisborg sin Nathalie Frediani till sin hustru.

Annons

Så romantiskt det blev när Edward Bernadotte af Wisborg, 28, – greveparet Bertils och Jills yngste son – äktade fästmön Nathalie Frediani, 25, i hennes hemland Italien.

Mingel i trädgården

Bruden bar en axellös, vit klänning med en brudkrona som toppade slöjan. Hon var en prinsessa! Och Edward var sagoprinsen. Så stilig han var i frack och med sitt mörka hår och ett gnistrande leende. Han sägs ha ärvt sin mors konstnärliga ådra och måste ha varit mycket nöjd med vigseln, mottagningen och alla färgsprakande bröllopsgäster som minglande i trädgården till Villa Rusconi-Clerici i Verbania med utsikt över sjön Lago Maggiore.

Vinkade adjö

Brudparet gjorde magnifik sorti i en motorbåt, dekorerad med blommor och girlanger. I aktern hängde en skylt med texten “Nygifta”.
Medan pappa Bertil och mamma Jill Bernadotte af Wisborg vinkade adjö till sin son som nu tagit steget in i äktenskapets trygga hamn, kysste Edward sin vackra hustru. Nu skulle de äntligen få rå om varandra på tu man hand!

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press

(4)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

14 kommentarer till “Edward Bernadotte sa ja till sin Nathalie Frediani i romantiska Italien”

 1. Kul att du skriver om de mer okända Bernadotterna.Var någon från kungafamiljen där? De umgås ju privat i alla fall kungen och hans fars syssling.

 2. Vem är denna Edward Bernadotte och vilka är Bertil och Gill Bernadotte ? Är de släkt med vårt Kungahus ?

 3. Finns det barntilllåtna bilder på Georgina Rhodes-Maddox/Jill Bernadotte från denna tillställning ?

 4. Bertil Bernadotte är yngste sonen till Folke Bernadotte, som i sin tur var son till Oscar Bernadotte. Denne Oscar var son till Oscar II och Sofia. När han gifte sig med Sofias hovdam Ebba Munch af Fulkila, blev de två grevparet Bernadotte af Wisborg.

 5. På den bild som visas ska det till mycket fantasi för att få bruden “vacker”… -men hon är säkert en fin och bra människa.

 6. Till skillnad från senare generationer av borgerligt gifta svenska prinsar (Sigvard, Carl Johan och Lennart) fick Oscar behålla sin prinstitel och hans fru Ebba blev prinsessa. De blev alltså Prins och Prinsessa Bernadotte samt Greve och Grevinna af Wisborg. Det anses bero på att hans mor, Drottning Sofia fortfarande levde och påverkade sin man Kungen i titelfrågan.

 7. Egila – Prins Oscar ( ett år yngre bror till Gustaf V ) fortsatte att vara Prins efter giftermålet med adliga Ebba – Deras titlar livet ut var Prinsparet Bernadotte – däremot deras barn blev Grevar och Grevinnor av Wisborg – b.la Folke Bernadotte. Sista gången man kunde se Prinsessan Ebba representera var vid Carl-Gustafs dop 1946.

 8. 6 Rätt ,men det var kronprinsessan Victorias hovdam han gifte sig med har jag för mig. När han gifte sig blev han prins Bernadotte och längre fram fick han greve titeln av sin morbror Adolf Av Nassau.

  Signe han var den första prinsen av Bernadotterna som blev av med sin svenska prinstitel. Alltså den nygiftes farfars far Oscar. Edward är brylling med kungen. Edwards farfar Folke har du nog hört om.

 9. #6
  Interesant me de historiske informationer. Vil det så sige at Oscar II var barnebarn til dronning Desiree af Sverige?

 10. Edvards mamma Jill är en världskänd filmstjärna inom en lite okänd filmgenre men på senare år har hon legat lågt som skådis..

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar