Annons


Annons

Drottning Silvia köpte årets första majblomma


Drottning Silvia köpte idag årets första majblomma på Kungliga slottet – och det blev en till prinsessan Estelle också.

Idag var det dags för drottning Silvia att köpa årets första majblomma. Det gjorde hon som hon brukar på Kungliga Slottet i Stockholm, försäljarna detta år hette Christoffer Jahnberg, klass 5 i Johannesbergsskolan i Göteborg och Jessica Ibrahim klass 6 i Vättnedalsskolan i Göteborg.

En blomma till Estelle

Vår fotograf Charles Hammarsten fanns på plats för att ta bilder och han berättade att drottning Silvia även passade på att köpa en majblomma till den lilla prinsessan Estelle. I morgon börjar försäljningen av majblommor på riktigt.

Annons

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Kungaparet bjöd Stefan Löfven på lunch››

Silvia om mormorsrollen: Jag är både glad och stolt››

(9)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

53 kommentarer till “Drottning Silvia köpte årets första majblomma”

 1. Tror inte att reportaget gällde drottningens klädsel utan att hon inleder köpet av årets majblommor, som en uppmaning till oss andra att följa efter.

 2. Shush!!!! Om hon hade haft en Valentino drakt sa hade det varit fel ocksa. Why cannot you Swedes leave well enough alone. You have a very representative royal family. The Queen dresses a hell of a lot betterr than Margarete whom you raise to the stars. Queen Silvia is also a hell of a lot better looking, does more work and you should all be proud of her. She wants to raise awareness. Then it is up to the people to decide. Obviously Sweden cannot decide, or prefers to bury its heat in the sand. A royal person cannot go out singlehandedly and change the world. What they can do is to raise awareness and that Queen Silvia does remarably well.
  Soory about any spelling errors, my keyboard sticks – time to buy a new one.

 3. Tina du kanske skall fokusera mer på din egen stavning istället för Drottningens klädsel under ett event där hon arbetar för välgörande ändamål. Alla dessa….! gör mig galen. Det är tillåtet att använda punkt i svenska språket.

 4. Sus
  Gör inte bort dig mer! Innan du angriper någons språk ska du se till att ha på fötterna.

  STAVNINGEN var det inget fel på och 2-3 punkter signalerar en tankespråk. Språkregler på nätet som är mer eller mindre internationella och allmängiltiga.

  Har du inget vettigt sakligt att angripa på låter du bli. Allmängiltigt det också och i synnerhet något man ska ta i beaktande på nätet.

 5. Min förra notis kom tyvärr bort. Jag undrar varför man skickar en elev från Göteborg ända till Stockholm för att sälja en majblomma till drottningen. Kan någon svara på det?

 6. “13” ATL,
  Ett av de bästa inläggen här!

  Kan också lägga till att om inte Drottning Silvia fanns med i leken skulle dessa sidor inte finnas. Vissa tidningar skulle få läggas ner. Ingen skulle skriva ett ord.

  Det är hon och ingen annan som är den intressanta, just p g a hennes värdighet och engagemang, och skönhet ska tilläggas.

 7. Engagemang att köpa en majblomma, hos mej springer skolungarna hela tiden och säljer majblommor. Är det ett jobb att köpa dom?

 8. #17 Pia
  Det kan jeg naturligvis ikke svare på, men gør det nu alligevel udfra ren logik 😉 !
  Nu er Silvia HELE Sveriges dronning og ikke kun for dem, der bor i Stockholms området — og Sverige har vel en udbygget infrastruktur ?
  Det kunne også tænkes, at det var en oplevelse for børn fra Vestkysten at møde deres dronning!
  Altså gør vi præcis det samme i Danmark: bruger skolebørn fra hele landet inkl. Grønland og Færøerne ved lignende begivenheder.

 9. sussi
  Fel.
  Majblomman bekämpar inte barnfattigdom utan det är vad staten vill att de ska göra. Syftet är att “sätta guldkant på tillvaron” men idag bekostar det saker som borde ingå i socialbidraget men inte gör. Det handlar om nödvändiga saker som glasögon och kläder.
  Syftet är att det ska finansiera det lilla extra som en utflykt, en julklapp osv.
  Så nej, de bekämpar INTE barnfattigdomen!

 10. snickarjon
  Precis därför vi har all rätt att kritisera hovet. De ägnar sig åt saker som de har erfarenhet av (demens) och det som anses flashigt och populärt (övergrepp, världssvält) samt det som “intresserar dem” (kocktävlingar, racing, jakt)

  OM de ska FÅ representera Sverige måste de börja att intressera sig för LANDET, dess BEFOLKNING och inte bara de tycker är roligt och poppis.

 11. # 27. Hoppas att du inte blir dement och behöver en silvis syster. Att du inte begriper att demens är mycket vanligt i sverige, bevisar din inskränkthet. Dina kommentarer är alltid skrämmande.

 12. Majblomman började säljas 1907. Sedan flera år tillbaka säljer även vuxna majblomman i köpcentrum m.m. Jag har tidigare gjort det. Jättetrevligt. Många människor träffade man årfrån år man sitter ofta på sammaställe. Så naturligtvis vill jag att ni köper en blomma den gör mycket för barn som behöver något extra. Det bästa är att den vissnar aldrig. Är för många ett samlingsföremål.

 13. 28 Maria/mona
  Jag pratar om engagemanget som är ett spel för gallerierna. Inte hur verkligheten ser ut. För IRL är det ytterst få som får fördelar av S och systrarna. De bedriver ingen forkning, driver inga krav om kvalitetssäkring i geriatriken. Kort sagt: Se till att du greppar samtalet innan du yttrar dig!

 14. Eva M

  Tyvärr är det inte för barn som behöver något EXTRA utan för barn som behöver livets NÖDTORFT.
  Härligt samhället har blivit va? Ja, det ska ju straffa sig att inte ha jobb.

 15. #31 Måna Nu får du ge dig med dina elakheter.
  Gå in på Silvia hemmets sida och läs. Just nu ska Silvia hemmet starta en utbildning i geriatrik för läkare.

  Min mor dog i Alzeimer, så att demens skulle vara en poppisgrej tror jag inte på. Har man inte upplevt det h… vete alzheimer innebär så ska man inte yttra sig alls.

  Majblomman är en gammal fin tradition vi ska värna om.

  Att vara arbetslös är inte frivilligt. Det är otroligt svårt att få ett
  nytt jobb,lediga jobb söks även av folk som vill byta jobb och det är de som får jobben.

  Försök att förstå att alla kan bli arbetslösa, sjuka osv.
  man ska inte tro att man kan raljera över en så allvarlig sak, man kan själv råka illa ut.

  Max belopp man kan få som arbetslös ligger mellan 9500-11000 kr / månad beroende på skatt. Som är högre för den arbetslöse.
  680 kr x20 = 13600 – skatt.

 16. Det är inte alls konstigt att det var barn från Göteborg som fick sälja första blomman tilldrottninge. Det är tradition att barn från alla delar av Sverige får göra detta . Det kan väl inte klaga på.Rättvist eller hur?

 17. Ett förtydligande det krävs medlemskap i a-kassan för att få detta belopp.
  Utan a-kassa får du 223 kr / dag minus skatt.
  Den som har aktivitetsstöd efter 300 dagar i a-kassan får samma belopp eller mindre, i Fas 1 & Fas 2 får du samma ersättning.
  Är du inte med i a-kassan får du 0 kr i Fas 3.
  Tom regeringen sa igår att företagen inte vill ta emot arbetslösa
  så tufft är det!
  Om man är med både i a-kassan och facket så har vissa fack
  en inkomstförsäkring men det krävs medlemskap i minst ett år innan du kan få något.

 18. Maria_28 – apropå Ditt märkliga Citat till Måna ” Hoppas att du inte blir dement och behöver en silvis syster”
  Som involverad & nära anhörig till en Alz-sjuk person kan jag upplysa dig om att nån SilviaSyster erbjuds ej m i den dagliga reguljära vården för dessa patienter ännu… bra effektiv vård ges på annat sätt idag – (hur bra s-metoden än anses vara i teorin)

 19. mona
  Ta reda på vad kritik betyder. Kritik är inte elakheter.

  För att ta det igen: jag pratade INTE om sjukdomen utan om det sk “engagemanget”. Blev det klarare nu?

 20. “36” måna,

  Den kritik mot Kungafamiljen (läs Drottning Silvia) som du ger uttryck för, är ren elakhet, ingenting annat.

 21. #27 måna
  Jag undrar om det är någon mer än du som anser att det är flashigt och populärt att ägna sig åt övergrepp och världssvält. Ett ofattbart påstående – FLASHIGT! Man häpnar

 22. # 35. Min mamma är dement och har äntligen fått vård av Silvia systrar. Dett är ett nytt specialitets område och kommer att ta tid innan det finns tillräcklig personal for dom behövande.

 23. # 30 Mona. Du måste akta ditt blodtryck och sluta hetsa upp dig och skriva elakheter. Jag vet mer om demens och Alzheimers än du tror, så var försiktig med vad du skriver.

 24. Demens är inte en poppisgrej?
  Nähä varför startar de då en _kurs_ för läkare?
  OBSERVERA! Läkarutbildning är något _helt_ annat.
  Läkare när de utbildar ssk? Vad är poängen??

  Det hade varit bättre ur alla synpunkter att förlägga utbildningen där forkningen finns och DET sysslar de inte med!
  Så kom inte och prata om annat än att ÄVEN detta är ett spel för gallerierna.

 25. Måna –

  Du framför din kritik med översitteri – och härskarteknik och det kan inte uppfattas som annat än arrogant och elakt.

 26. Lissim t o m läkare behöver lära sig saker som kanske är nytt sedan deras kurstid. Det kommer nya saker bl a bemötandet till Alzheimer- demenssjuka. Bemötande och omvårdnaden kan vara viktigare än medicin. Det har blivit mer intresse för dessa sjukdomar sedan drottningen börjat med sin sk Silviasysterutbildning. Många anser faktiskt att hon kan en hel del om detta ämne. Vad ska du mera klaga på?

 27. Måna Och Lissim läs nedan stående detta har jag kopierat
  från Karolinska institutets hemsida.
  Läs och tänk på vad ni skriver.
  Måna kritik kan visst vara elakt, kritik kan göra ont om den är obefogad.
  Från Karolinska institutet
  Magisterutbildning i demensvård för läkare, 60 hp
  För första gången startar nu en nätbaserad tvåårig magisterutbildning i demensvård för läkare. Demenssjukdomar är mycket kostsamma, ofta långvariga och de drabbade är i behov av stor medicinsk kunskap och vård. Utbildningen tar dig genom forskning, bästa praxis och ger dig redskap att möta personer med demenssjukdom på ett professionellt sätt oavsett om det är i tidig eller sen sjukdomsfas.
  Utbildningen presenterar den senaste forskningen inom demensfältet, bl.a. inom diagnostik, sjukdomsmekanismer, palliativ medicin och behandling. Utbildningen är framtagen i samarbete med Silviahemmet. Efter examen erbjuds läkaren titeln Silvialäkare, Silviahemmets diplom samt dekoration, som utdelas av H.M.Drottningen.

 28. Eva M: Håll dig till saken och kommentera det jag skrivit och inget hittepå. Jag nämner inte att de inte behöver utbildats utan det är något du tagit helt ur luften.
  Gör om och gör rätt.

 29. mona:
  Du har avsagt dig rätten att framföra kritik eftersom du är påhoppens mästare, så obefogad kritik??

  Nej, jag kommer inte med OBEFOGAD kritik. Det svider säkert men desto större anledning att du tar den till dig och gör något åt saken.

 30. Fö pratade du om _läkarutbildning_ vilket jag replikerade att du inte visste vad du pratade om.
  Det sorgliga är att du postar beviset men förstår inte hur fel du hade från början i grund.

 31. måna

  Kan ikke du sette opp en liste over hvilke veldedige organisasjoner som er “verdige” nok til å bli støttet av kongehuset.
  Har lest om Majblomman på nettet og det er Sveriges største frivillige organisasjon. Den gir penger til barn som har det svårt .
  Er ikke det flott da? Disse barna er vel en del av EGEN BEFOLKNING.
  Hvordan kan du rangere og sette veldedige organisasjoner opp mot hverandre og mene at noen er mer verdige/bedre enn andre.
  Demente er også en del av EGEN BEFOLKNING og det er vel bra at de også får god vård.

 32. hilde

  Kul. Berätta hur EN handling bland oändligt många roligheter som racertävlingar och semestrar gör ett helt engagemang!

 33. Jeg håber rigtig mange køber ‘Majblomman’, og støtter de gode formål pengene går til – og tak for link og alle oplysningerne om den.
  Jeg ser, at Danmark og Norge også fik en i 1909. Jeg tror den danske er en margueritte, men den kan ikke have nogen tilknytning til dronning Margrethe, som først er født i 1940.
  Jeg husker fra min skoletid, at vi fik fri fra skole til at gå ud og sælge mærker, men det jeg husker bedst var et lille julehjerte og det var i december.

 34. Lissim masterutbildning är vidare utbildning för läkare som vill
  specialisera sig.
  Läs ordentligt. Jag skrev så från början.
  Jag är bara en person.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar