Annons


Annons

Madeleine och Chris öppnade slottet med Leonore


madeleine-chris-ao

I ett härligt somrigt Stockholm öppnade prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill slottets portar på nationaldagen 2014. Vår reporter Åsa Bönnelyche fanns på plats utanför Kungliga slottet.

Annons

Med den ståtliga obelisken som fond och solen som strålkastare spelade vitklädda armémusikanter på kullerstensbeklädda slottsbacken utanför södra valvet. Ett hundratal nationaldagsfirande är på plats för att få en högtidlig stund och kanske kanske få en glimt av prinsessan Leonore.

madeleine-chris-leonore-ibl

För det var prinsessan Madeleine och Chris O’Neill som öppnade slottsportarna detta år och med sig hade de prinsessan Leonore.

madeleine-leonore-ao

Nog hoppades vi att prinsessan Leonore skulle vara med och ja, det blev ett historiskt ögonblick. Madeleine höll ett tal i mikrofonen med sin dotter i famnen och Chris vid sin sida. I dag har Sveriges nya prinsessa gjort sitt första offentliga framträdande.

madeleine-ibl

Det var en försiktig mamma som denna dag visade upp sitt barn för svenska folket. En knappt fyra månaders baby är en liten juvel som inte ska utsättas för massor av liv och rörelse. Men visst var det allt synd att inte alla fick se prinsessan. Madeleine och Chris stod i portöppningen. Alla som väntat så länge hade nog velat att familjen tog några steg ut…

madeleine-chris-leonore-ao

Besökarna välkomnades därmed till en heldag med fri entré till slottet med museer, en hel del musik och olika barnaktiviteter. Slottet stänger sedan klockan 17.00. Läs mer här>>

chris-madaleine-ibl

I vimlet träffade vi en av alla besökare denna dag – Margareta – som berättade om hur hon upplevde det historiska ögonblicket, se en film med henne här nedan.

Åsa Bönnelyche intervjuade också Svensk Damtidnings modebloggare Johanna Lejon.

Av Agneta Nisbeth/Åsa Bönnelyche
Foto/film: Patrik Österberg/All Over Press, Charles Hammarsten/IBL och film Åsa Bönnelyche

httpv://www.youtube.com/watch?v=s1VRwNNplY0&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=X7dzdnhRQGk&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=COPhT0CH3HY&feature=youtu.be

httpv://www.youtube.com/watch?v=Lhcr6Aa3oAw&list=HL1402050210&feature=mh_lolz

(207)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

54 kommentarer till “Madeleine och Chris öppnade slottet med Leonore”

 1. Lyckliga föräldrar med sin förstfödda. Madeleine har behållit sin rondör efter graviditeten vilket hedrar henne. Hon faller inte för smalhetshetsen.

  Nu skulle jag vilja säga något om herr O´Neill vilket är uppenbart men då det är Nationaldag låter jag bli. 🙂

 2. Fina bilder! Madeleine verkar så lycklig och så gulligt av henne att ta med lilla, fina Leonore. Så underbart det måste vara för kungaparet att ha sina barn och barnbarn samlade.

 3. Härliga bilder att se Madeleine stråla varmt av lycka/moderslycka. Chris framstår som en mogen varm person. Låter Madeleine ock lilla P.Leonore vara i centrum. Inte något "hysteriskt" vinkande, utan tar beskyddande sin arm om Madeleine ock sin lilla familj. Varm ock fin bildsekvens.

 4. Vet inte så mycket om folkdräkter och dess oskrivna regler, men borde inte Madeleine bära det där vita hucklet nu när hon är stadgad och gift? Och vad säger traditionalisterna om dom svarta högklackade pumpsen hon bär till dräkten…

 5. Synd att Madeleine använder den sk Sverigedräkten istället för att bära någon av de vackra dräkterna i hennes hertiginnedöme.
  Samma gäller lilla Leonore som borde vara klädd med
  gotländsk markering..
  När det olika delar av Sverige lyfts fram i hertiginnetitlarna borde damerna vara stolta över olikheterna och låta det synas en nationaldag.

 6. Flotta bilder av lilla familjen, den ända "missen" är att Prinsessan Madeleine hade svarta högklackade skor till Sverigedräkten..Petitesser kan tyckas men skall man följa traditioner bör det vara i alla detaljer.

  Hipp, Hipp Hurra med Nationaldagen allihopa 😉

 7. Madeleine drog fullt hus till slottet. I mina ögon så var det publik rekord. Hela familjen strålade lycka. Chris har en sådan underbar utstrålning ,så han behöver minsann ingen prinsskola. Vem som helst kan vinka, men hans självförtroende kommer från uppfostran, utbildning.Lycka till Madeleine!

 8. Nej, nej det duger inte med högklackade pumps till Sverigedräkten! Madeleine.Förfärligt! förfärligt! Att bryta kutym från skomodell allmoge till högklackade pumps när man bär sin fina Sverigedräkt är som att svära i kyrkan.Och var finns hättan som tillhör, för gift kvinna! Är det något prinsessan borde veta så är det att inte " klä sig så slarvigt o illa!

 9. #11 allegra

  Jag håller verkligen med dig!
  Sverigedräkten är, tycker i alla fall jag, helt enkelt ful.
  Det finns så många vackra folkdräkter i Hälsinglands socknar.
  Jag känner inte till Gästrikland så mycket men det finns säkert vackra folkdräkter där också. Jag tror också att man i Gästrikland/Hälsingland skulle uppskatta om Madeleine bar en folkdräkt från deras landskap.
  Även Victoria, Silvia och Estelle skulle bära dräkter från sina resp.
  hertiginnelandskap.

 10. Otroligt söt var både Prinsessan Madeleine och lilla prinsessan Leonore 🙂

  Chris uppför sig lugnt och sansat och ger ett moget intryck nu som pappa till en sockersöt prinsessa.

  Hoppas prinsessparet nu flyttar hem till vårt vackra Sverige.

 11. Ja det finns många vackra dräkter så det är lite synd att bara Sverigedräkyten används. Men oerhört positivt att modernisera den lite. Om det funnits snyggare skor när den gjordes hade man säkert haft det. Bra att Madeleine visar vägen till en något modernare folkdräkt

 12. De olika landskapen kunde ju sy upp sina respektive folkdräkter och skänka till prinsessorna. Drottningen måste naturligtvis bära Sverigedräkten som en samlande symbol.

  Glädjen lyser om Madeleine och Chris över varandra och sin lilla dotter. Blir varm i hjärtat att se dem.

 13. instämmer i dina ord, MODER SVEA!!
  Och de har nog ingen färdig-sydd folkdräkt i Leonors pyttestorlek ändå för övrigt Sömmerskorna har ju knappast haft chans att vare sig ta mått på Usabosatta Leonor än eller slutprova plagget på henne
  Varför inte överlåta åt familjen B att själva välja vad de bär från topp till tå nationaldag eller inte?
  Tack o lov att vi slapp den där fula flygplanshatten som de facto hade skymt sikten för delar av publiken på plats angelägna om att få bra sikt – som ändå var på bra avstånd från MCL under de få minuter det handlade om…
  Exvis Victoria som öppnade på samma vis 2011 bar OCKSÅ högklackat – samt enkel kornblå klänning – men V fick 100% idel lovord då. En dag som denna då de är i farten hela dan är nog bekväma självvalda skor extra viktigt

 14. # 28 SURRE!!

  Det handlar inte om att modernisera folklore och folkdräkter..då har du totalt missförsått poengen med dessa dräkter m/skor, huvudbonad och smycken..Att bära högklackat till olika folkdräkter är som att gå med "Foppatofflor till Frack!!!

 15. #30 emma_h
  " Victoria bar også høgklackat og enkel kornblå klenning og fikk 100 % lovord da"
  Hvorfor det tror du- jo fordi at til en kjole kan man jo bruke hva slags sko man vil. Det kan man ikke til en folkedrakt.
  En folkedrakt har lange tradisjoner og det er strenge regler for hva slags tilbehør man kan ha til en folkedrakt.
  Det må jo være bedre for Madeleine å bruke lave hæler enn høye.

  Selv om Sverigedrakten ikke er den peneste representerer den hele Sverige og passer på Nasjonaldagen.

 16. Men Gode Gud! Vill man tvunget gnälla, så måste man hitta något och gnälla på och finns det inget, så får det bli – ett par SKOR!!

 17. Men varför detta eviga klagande på prinsessan Madeleine på denna sajt. Hon kan tydligen inte göra något rätt för vissa personer som läser här. Madeleine har alltid haft svarta pumps till sin folkdräkt. Det kanske helt enkelt är så att modellen på skorna som tillhör folkdräkten inte passar henne eller så tycker hon att de är fula/obekväma. Varför är det ingen som klagar på drottning Silvia som idag hade svarta strumpor istället för vita?

 18. Zzzzzzzzz. Otroligt vad flickebarnet kan SOVA. Hoppas hon vaknar under dopet och visar sina säkerligen vackra ögon.

 19. Märkligt att Leonore kan sova så hårt, finns ingen bild när hon är vaken? Att hon är söt kan man inte se.

 20. Högklackade mockapumps till Sverigedräkten !! Så fåfäng får man inte vara, Madeleine. Dessutom satt dräkten väldigt illa och kjolspännet sitter snett. Offentliga damer och herrar måste kolla detaljerna ordentligt innan de visar upp sig.

 21. Håret borde ha varit uppsatt under en huvudbonad nu när hon är gift. Pumps till en folkdräkt är vekligen fult!
  Fast det var fint att hon visade upp prinsessan Leonore för svenska folket.

 22. Alltså, lyssna på er själva! Vilket oförklarligt gnällande över små petitesser, hur är ni funtade riktigt??

  Ute skiner solen, ni firar er nationaldag och lilla Leonore visas upp för er men ni, ni orkar gnälla över fel sorts folkdräkt, hår, skor, rynkor i pannan, kjolspännen och en baby som sover!

  Skulle det inte vara så uttjatat så skulle jag tipsa er om att skaffa er ett eget liv med upplyftande innehåll. Det ni håller på med nu är helt enkelt sjukt och säg inte att ni som skattebetalare har rätt att fordra det och det av de kungliga för det har ni inte.

 23. Kungafamiljen är alltid oklanderlig i alla sammanhang. Tycker bara att Kungaparets tradition att åka ut till diverse platser i Sverige och fira under dagen blir för mycket för dem nu, med Skansenuppdraget och sedan mottagning för 500 personer på Slottet. Den yngre generationen borde ta över detta.

 24. Vill bestämt minnas att även Silvia burit pumps till Sverigedräkten vid några tillfällen. Det är inte alls fel att modernisera folkdräkter, annars blir de bara stela museiföremål utan relevans för nutidens människor. Sverigedräkten är ju dessutom bara "hittepå" från början!

 25. Men vad Madeleine ser lugn och harmonisk ut! Hon strålar av lycka! En otrolig skillnad från många tidigare bilder. Sverigedräkten på mor och dotter passade bra för dagen, hoppas de använder sina ‘egna’ landskapsdräkter vid andra tillfällen.

 26. Så ja nu har en del fått utlopp för sina aggressioner. Hoppas det blir en lugn lördag för dem nu. Man tar sig för pannan.

 27. #22 Marianne, driver du med oss ??? Beträffande barnets vakenhet så är ett tips att de tar kontakt med fotografen som tog bilderna på Carolina Gynnings dotter, vilka fina foton !

 28. Väldigt kul att ni kom och tog med lilla Leonore också. Och vad bra att hon sov och inte blev störd av "jippot" Säkert oerhört roligt att få visa upp den lilla i folkdräkt. Apropå Madeleines mössa. Borde inte hovets kvinnliga personal påpekat detta om det var så viktigt?

 29. Herregud for noen kvinnfolk/fruntimmer som vaker på disse websidene!

  Alltid finner dere feil ved Madeleine, og er det ikke at hun bor i USA, har valgt en rik mann (er det ikke bra at hun ikke trenger ekstra penger fra deres dyrebare Sverige?), har hóga klackar, er uten hodeplagg, så er det at hun ikke jobber nok…..

  Fy på dere! Høres ut som livene deres er lite interessante, så mye eder og galle dere kaster på henne….

 30. En liten söt flicka, lugn och fin. Jag bryr mig inte alls om skorna var fel eller klänningen satt illa. Ni var så fina och såg lyckliga ut , där på slottsbacken. Det såg jag med egna ögon. Ett varmt grattis till er !

 31. # 50 LaPerla,

  La oss ta dette på Norsk…det er ikke madeleine som person som det klages på..men at hun ikke følger tradisjoner ved bruken av Sverigedrakten. Liksom i Norge (som du vet fra før) så holder vi på tradisjonene når vi klær oss i Bunader/folkedrakt. Hva hadde du sagt om Mete- Marit og Dronning Sonja hadde stilt i Pumps/Högklackat til bunadene på 17.maj. Nei du, du får skille på person og sak!!!

 32. Eftersom sverigedräkten inte har någon tradition eller betraktas som hembygdsdräkt så kan man ha vilka skor som helst.

 33. Märkligt att Leonore kan sova så hårt, finns ingen bild när hon är vaken? Att hon är söt kan man inte se.

  #37#caterineg

  Är du allvarlig…du kritiserar ett spädbarn på 3,5 månad för att hon inte är vaken……eller är det mamman du ser en chans att ge en känga, snacka om dålig stil

 34. # 53
  Enig med deg. Man må kunne skille på sak og person.
  Norge er jo også et land med sterke bunad/folkedraktstradisjoner og det er nesten dødssynd å tukle for mye med folkdraktene.
  Det er knyttet mye historie og tradisjon til de ulike draktene.
  Man kan ikke fjerne deler av en folkedrakt( f.eks hodeplagget,et belte) bare fordi det er fult.
  Nå syndes det riktignok mye mot dette i Norge også,spesielt er det hodeplagget mange dropper. Tror aldri jeg har sett Mette-Marit i hodeplagg til bunaden.

 35. Madeleine höll ett "tal" på 16 sekunder. Och de poserade för en minut. De människor som hade kommit för att se dem fick nästan ingenting. Att öppna Öppet slott är inte bara att posera för bilder, många människor hade väntat länge för att se prinsessan. Många av dem barn. Madeleine stannade mycket nära dörrarna, jag undrar kunde alla även se henne?
  Bilderna är naturligtvis bra.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar