Annons


Annons

Madeleine bryter tystnaden efter Silvias sjukdom


Fint!

Prinsessan Madeleine är en fena på sociala medier hennes 900 000 följare på Facebook har vant sig vid regelbundna uppdateringar som ger in blick i småbarnslivet i London och information om Childhoods arbete. Men den här julen har Madeleine varit ovanligt tyst i sin sociala medier-kanal. Anledningen är att hon haft annat att tänka på. Den 23:e december fick drottning Silvia föras till sjukhus med yrsel och det första dygnet fanns Madeleine vid hennes sida.

Annons

När drottningen sedan återhämtat sig från yrseln reste kungaparet och familjen Bernadotte-O’Neill till Schweiz för välbehövlig semester. Och det är från Schweiz som Madeleine väljer att bryta tystnaden. Under tisdagskvällen kom hennes första uppdatering sedan den 15:e december förra året – fyra underbara bilder som visar familjemyset i Alperna.

Att drottning Silvia dessutom mår mycket bättre kunde vi på Svensk Damtidning berätta tidigare i dag.

– Jag mår bra igen, säger hon exklusivt till oss.

Prinsesssan Madeleine hälsade sina följare ett gott nytt år med dessa härliga bilder från Alperna.

Prinsesssan Madeleine hälsade sina följare ett gott nytt år med dessa härliga bilder från Alperna.

Av: Liv Sander.
Foto: Stella Pictures, Facebook.com/PrincessMadeleineofSweden.


(527)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

44 kommentarer till “Madeleine bryter tystnaden efter Silvias sjukdom”

 1. Gläd er ni alla svenskar som över skattsedeln får bidra till det kungliga familjemyset i Alperna! Gamla mor på hemmet får vara glad över att bli duschad en gång i veckan – om hon har tur.
  Märkligt nog tycks vi ha glömt vad det är som handlar om fördelning av knappa resurser och principerna för samma fördelning.

  1. Bror

   Jag hoppas/tror de betalade semestern själva men i övrigt kan jag inte annat än hålla med dig! Det är tragiskt att se hur gamla & sjuka i Sverige har det.
   Börjar undra hur det kommer att se ut när mina egna föräldrar inte klarar sig. Far- & morföräldrarna klarar sig ännu som tur är men kanske skulle man kolla hur det är här i Dublin eller London där vi bodde innan jobbet ändrade på det.

  2. Bror, gamla människor på hemmen kommer aldrig att få ta del av vår svenska välfärd så länge vi har politiker som alltid bortprioriterar dom för andra grupper i samhället….

 2. President är inte gratis för skattebetalarna, Kungahuset gör ett bra jobb och deras Representation är viktig för företagare och Sverige både i Sverige och Utomlands. Kungahuset ger dessutom många arbetstillfällen i alla möjliga sammanhang, också för Svensk Damtidning

  Disa

  1. Beklagligt att vuxna personer alltjämt och utan
   reflektion sväljer denna myt.
   Läser och ser Ni endast det som stöder (?)
   Era redan permanentade uppfattningar?

 3. Jag tycker nog inte att Prinsessan Madeleine skall tala om sin Mors sjukdom,som hon gjort,nu när det skrivs att hon,Prinsessan Madeleine bryter tystnaden.Men vart kan jag hitta vad hon sagt?

  1. kungens lilla piga

   Hon har önskat alla ett gott nytt år från Facebook! Hon brukar ju skriva där om Childhood & även hälsningar av olika slag.

   Jag har inte hört talas om att hon uttalat sig om Silvias hälsa men Tack snälla du för dina underbara kommentarer! Du gör kommentarsfältet spännande att läsa 🙂 / Elise

  2. du kanske ska vara försiktig att ånyo ANKLAGA individer som exvis Madeleine f ha gjort ngt specifikt UTIFALL du SAKNAR BEVIS för att de facto gjort något dylikt

   De som följer såväl Kfamilj som Khus… VET på förhand att ENDA SPRÅKRÖR är CGs PRESSCHEF vars jobb är att VETA + ha kontakt m media som i sin tur informerar
   Endast i undantagsfall svarar berörd hkhare själv
   Som nyss Silvia
   Logiskt tänkande borde förvissa dig om att ingen annan än Thorgren eller den drabbade kan ha FAKTISK INSYN däri

 4. #Bror# Ta nu några kurser hos Folkuniversitetet om samhällsekonomi!! Du behöver uppdateras ordentligt från lägsta nivå.

  1. Tack konsttanten
   för dina omsorger om mina insikter och färdigheter inom nationalekonomin. Vi behöver alla uppdateras lite då och då.
   Min något kryptiska skrivning om det vi tycks ha “glömt”, förklaras emellertid av den erfarenhet som fler än jag delar här på kommentarsfältet: visst är tillåtet, annat förbjudet. Klarspråk hade i mitt fall ganska så säkert inneburit censur. Här vill det alltså till att läsa mellan raderna. Och så svårt ska det väl inte behöva vara, eller..?

  2. konsttanten, lite till:
   Konsten att kunna skriva och läsa mellan raderna är färdigheter som snarare än vi tror kan komma att bli kommunikativ hårdvaluta.

 5. Även drottningen har pälskrage. Men vi vet inte om det är äkta päls-g tror det är oäkta -det är mest oäkta kragar på jackor som säljs numera. Tystnaden som bröts är bilderna på barnen……………..

  1. Silvia Bernadottes jacka har riktig päls.
   Pälsbrämet går att köpa löst för 399 €.
   Hennes jacka betingade ett pris på 16 000 kr
   och då ingick pälskant i tvättbjörn.

  2. Ska vi vara exakta är det inte sedvanlig tvättbjörn på SBs jacka.
   Det är något som kallas raccoon dog och som föds upp i Asien
   enkom för att pryda kläder i väst.

  3. snickarjohn,

   Tack för klargörande angående pälsen. Som jag trodde. Detta är en otrevlig och onödig djurhantering, som kungafamiljen borde kunna ta avstånd från.

  4. snickarjohn,
   Om jag var Drottning Silvia skulle jag också välja en varm snygg jacka. Hon är i den ålder där kungliga inte ska behöva redogöra för prislapparna. Om hon vill ha en pälskant på kapuschongen är det väl OK. Det räcker med att Prinsessan Victoria fick lägga undan sin stickade mössa med pälstofs p g a skriverier här.

  5. Marguerithe,
   Det sätt som denna päls farmas är inte OK
   och rimmar dåligt med makens WWF-engagemang (?) !

  6. snickarjohn kl.14.28
   Det finns tvättbjörnar eller raccoon i överflöd i Nord Amerika. De kan ta sig in genom folks tak, de äter ur skräphinkarna och gör annat ofog . De finns på landsorten och i städerna . Måste säga att de ser ut som söta banditer .
   Canada Goose använder tvättbjörn på sina jackor .

 6. De sociala och ekonomiska orättvisorna i vårt land bara ökar och ökar.Fler miljar- därer och fler hemlösa.Det säger mycket!!Det vi noterar är också, att sjukvård, skola,omsorg,försvar och polis inte får de resurser de behöver.Däremot ser politi- kerna till,att höja sina egna inkomster/arvoden.Under finanskrisen,när “alla” skulle spara,kan jag minnas att t ex Fredrik Reinfeldt, höjde sin månadsintäkt med 5.000:-Politiker det är synnerligen hög tid för er, att som det heter “OPPNA EDRA
  HJÄRTAN…

 7. SnickarJohn
  Som vanligt är det få som vågar stå upp för sina tankar det är därför ett nöje att läsa dina kloka
  inlägg som faktiskt skulle kunna förändra vår Värld till något bättre och rättvisare!
  Bonne année Chere SnickarJohn surtout une Bonne santé
  Biz
  Claes

  1. Ett God fortsättning på det nya året till Dig
   också, Claes.
   Det har varit kallt och ruggigt ett tag men det verkar ge sig!
   Hoppas Din vistelse i snön var skön.

 8. Drottningen var tydligen inte allvarligare sjuk än att några dagar efter sjukdomen åka till alperna. Den resan var säkert bokad sedan lång tid!?

 9. CVM, kl. 14.32. Så Snickarjohn är en dam. Säkert en mycket kvinnlig sådan, men det har jag alltid misstänkt. Efterson du skriver chère (chere) och inte cher, har du helt säkert rätt.

 10. Tror ingen har något emot om kungafamiljen arbetar. Däremot är de flesta sådana arbeten som de flesta av oss skulle betrakta som största nöje. De får utgifter betalda, service och ersättning dessutom.

  Alla deras ideliga semestrar betalar de naturligtvis inte själva! Vem är så dum att de tror det? Kanske de flyger bekantas privata jet och bor i deras privata bostäder och kostnader, som för livvakter, någon som passar hemmet, hundar, post etc. är det otroligt extravagant!

 11. Kan man åka på semester om man vart så sjuk .vem har betalat den resan ,nu har det spårat ur,FY FAN det e våra skattepengar.

 12. christina 11 januari, 2017 kl. 19:58
  De raccoon dogs som används i modeindustrin
  föds upp i Asien, företrädesvis Kina.
  Har försökt länka till det igår men utan framgång.
  Raccoon dog är inte detsamma som en tvättäkta (!) raccoon.
  Googla raccoon dog och China.

  1. Snickarjohn 19.58 Blev nyfiken på raccoon dog. Skall kolla det. Men Canada Goose använder tvättbjörn eller raccoon från Kanada . Vad som används i Europa är jag inte säker på . Ha en bra dag .

  2. snickarjohn 12.1 kl 8.19
   Fortsättning på mitt förra svar till dig. Vi lär oss alltid något på Svensk Dam , jag googlade raccoon dog, och det är inte precis samma djur som raccoonen i Nord Amerika . Tack skall du ha .

 13. Precis Cecilia.
  Jag har försökt länka till flera rekorderliga sidor som beskriver denna
  industri med e¨detta djur men fått nobben.
  Jag förstår inte hur det går ihop att vara wildlife-vän
  med att familjen skrudar sig i produkter från dessa fabriker.
  Skulle vara för att de sitter i burar då och inte är “in the wild”.

 14. Jag är helt ok med skyddsjakt av diverse slag och en päls om man lever i permafrostland, men modedetaljer från djur som plågas för onödig konsumtion…

  Vi ser inte kungen med pälsdetaljer, eller prinsparet, det känns bra.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar