Annons


Annons

Så planerar Sofia och Carl Philip att skydda Alexander i framtiden


De kungliga föräldrarna har redan en plan.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Augusti 2016.

I en ny intervju i den egenstartade podden Jakten på likes berättar prins Carl Philip och prinsessan Sofia öppet om det näthat de känt genom åren. Och de avslöjar även att de redan nu har talat om hur de ska skydda prins Alexander när han blir stor nog att kunna läsa vad som skrivs om honom på internet och sociala medier.

Annons

– Jag tror att det är ganska naturligt som förälder i dag att man diskuterar även i kompisgänget hur man ska göra med sina barn, och många är rädda för den här världen och säger att de kommer att förbjuda allt, berättar Sofia och fortsätter:

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Vi har under det här året då vi har jobbat väldigt hårt med just näthatsfrågan förstått att förbjuda inte är rätt väg att gå. Så vi har diskuterat mycket om att prata med honom mer om hur man generellt agerar mot andra medmänniskor och hur man är en bra kompis och hur man stöttar andra som är utsatta. Och det tror vi kommer ge effekt på hans nätanvändande. Att han förhoppningsvis är en bra person på nätet, säger prinsessan.

Sofia berättar att hon stängde ner sin egen privata Facebooksida efter allt näthat under parets första tid tillsammans. Däremot kommer hon att låta prins Alexander finnas på de sociala medier han vill.

– Absolut jag tror att det kommer vara en viktig del av hans liv. Att få vara en del av sociala medier. Så det kommer han absolut få vara det om han önskar, säger Sofia i intervjun.

Även prins Carl Philip har tänkt mycket på Alexanders framtid på sociala medier.

– Ska vi låta honom vara utanför den världen? Det är väl bättre att han är med, så står vi som föräldrar bredvid och kan stötta och tipsa, lägger prins Carl Philip till.

Av Margareta Gotthardsson
Foto Kungahuset.se

 

(778)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

32 kommentarer till “Så planerar Sofia och Carl Philip att skydda Alexander i framtiden”

  1. Marguerithe.
   Du skriver orden: “samspelt, lågmäld”—Lågmäld kan endast tillskrivas Carl-Philip.—Sofia, som vi tex. ser här i dessa interjuer,är den som talar, mycket ock gärna!! Detta Par är det minst samspelta av de tre Paren “Kungabarn”—Detta då Sofia tyvärr ej ännu lärt sig den ädla konsten att finnas bredvid–utan att för den utplåna sig själv. Carl-Philip har tyvärr blivit en mycket tyst blek person.

  2. helene,
   Nu kan man ju inte vara för lågmäld, då blir ju ingenting sagt. Jag tycker det är bra i detta fallet att Sofia tar initiativet då hon kan tala inför publik. Carl Ph lyfts av detta och kan inspireras att själv våga. Att ställa sig i underläge utan att utplåna sig själv gällde Drottningen och det har hon kunnat alltid. Kungen är dock dominant och vill vara den som styr och han har låtits göra detta.

 1. Alexander har väl redan fått kommentarer om att han inte är lika kunglig som sina kusiner, och det av vuxna människor. Sofia och Carl Philip borde göra allt för att skydda honom redan från början och tala om för honom att han är lika mycket värd som andra.

 2. Verkligen pinsamnt att hon utrycker sig mot människor som arbetar mer en 40 timmar i veckan
  Citat Vi har jobbat väldigt hårt den här året………..
  För det första bör Sofia lära sig att en Kunglighet inte jobbar utan har bara uppdrag enl Mona
  För det andra om vi räknar ihop dom uppdrag PrinsParet utför kanske det uppgår till en Svensk
  arbetsinsats på en månad!
  Verkligen pinsamnt att förnedra hårt arbetade mammor som sliter och pusslar ihop sin vardag
  genom att säga att vi har jobbat hårt i år!

  1. CVM

   Tack för dina kloka & egentligen så självklara ord!

   Hon har hjälp med allt, betalt för allt alltså ingen oro för ekonomi, kan lämna över Alex till Nanny när hon vill. Allt serverat på guld-fat! +SÄPO-skydd.

   Ja, hon kunde testa mitt liv en vecka med 2 små & tredje på väg. Mannen försörjer men jag hjälper också till. Jag är nöjd med mitt liv trots problem som ska klaras av .. av OSS 🙂 utan svensk f-ledighet & service ..

  2. Det er psykisk arbejde Prinsparret i dette tilfælde taler om, og det kan man ikke lægge fra sig når det er fyraften = ved arbejdsdagens slut. Psyken arbejder samtlige 24 timer i døgnet – altså også når du sover.

  3. svar t.CVM 1febr.2017 kl.17:28 O det är ngn som r pinsam r det du.Hon har alltid arbetat o mycket.Ingen 8 tim.när hon arbeta på pp.Det var nog upp till 10 tim.Sedan ett par tim. på gym.efter de för att få styrka o kondition.De var med i många tävlingar för att få in pengar till pp o det lilla barnet.Du har noll koll på vad som händer i S.

 3. Hoppas att kronprinsessparet kommer att skydda sina barn på samma sätt, att Estelle inte kommer att “offras” för monarkins framtid…..

 4. CVM 17.28 Håller helt med dig . De arbetar inte utan representerar . Min granne måste ha två jobb för att kunna hjälpa sina 2 döttar med utbildning ,så att de i framtiden kan vara framgångsrika medborgare . Det kallar jag för att arbeta och mera . Att klippa band är bara litet tidsfördriv .

  1. Christina,
   Får inte de ungdomar du nämner studielån som alla i Sverige? Det är ju därför alla kan studera här utan krav på föräldrars inkomst/förmögenhet.

 5. CVM, du är en äkta jantelagare! Fy vad fult sagt!
  Att trycka ned C-Ph och Sofia så här! Du VET INGENTING hur många timmar de har lagt ned; detta är inget som man gör på en kvart!

  1. Julia Dahlgren

   Utan tvekan & i Sverige kollar SÄPO upp all säkerhet.

   Däremot finns det väl fortfarande avtal mellan Hovet & Media om att bilder på barnen lämnas ut med jämna mellanrum för att sedan lämnas ifred av Media?

 6. En fundering! Varför är det alltid Sofia som talar om vad de ska göra, planera, hur de ska uppfostra, skydda Alex & allt annat? Eller det kanske bara visar hur verkligheten ser ut i deras familj?

 7. Nu har ju inte Sofia eller Carl Philip gjort någon jämförelse mellan sitt engagemang och arbete med vanliga löntagare arbete.
  Så de uttalar sig inte “mot” någon annan eller förminskar någon annans arbetsinsatser.

  Den saken sköts uteslutande av skribenter här.

 8. Det verkar att vi inte kommer att se många bilder på Alexander, det är synd, men bra för honom. Kloka föräldrar. Ett barn ska inte mobbas men inte heller höjas till skyarna som det har blivit med Estelle.

  1. fast Helena
   även i vanliga familjer gör ju längtan och framförallt VÄNTAN efter bb från bägge sidor ATT då 1:an väl kommer…så läggs väldigt mkt uppmärksamhet tid presenter från släkten på X – den särställningen kan bibehålls ofta då syskon/kusiner anländer allteftersom

   Estelle är ju de facto tänkt att bli regent efter CG o V
   – så “1 i mängden” barnbarn lär E ju aldrig nånsin bli (likt Es kusiner) oavsett om E vill det lr ej
   E ges mer fokus av media khus sve folket

   A kan VÄLJA tillvaro sen

 9. På vilket sätt i intervjun har paret uttryckt sig nedvärderande mot hårt arbetande andra mammor? De säger bara att De jobbar hårt med näthatsfrågan! Att ständigt hänvisa till medverkan i PH för 12 år sedan borde också vara preskriberat.

 10. Många förväntade sig att Alexander skulle bli en avbild av Carl Philip, men när det inte blev så vill kanske Sofia Hellqvist hålla sonen borta från media. Alexander är väldigt lik sin morfar.

  1. Obs,
   Var det något fel på Sofias pappas utseende? Det är ingen som är mer eller mindre fin i Kungafamiljen. Det anser inte Kungen, och han är väl den viktigaste personen där.

 11. löjligt kommentar, är det inte viktigt vem han ser ut, Westling barnen likna sin far och sedan? O Neil barn likna sin far och sedan?

 12. jättekonstigt att en kungabarnspartners Facebook inte görs svåråtkomlig oåtkomlig – via privat login – från allra början av deras dejtande – för att slippa obehöriga svenskar och framförallt snokande media

  (i enlighet m CGs stränga direktiv till VCPMs dejtpartners om DISKRETION utåt)

  då kan ju bara “godkända” besökare ta del av privat innehåll+foton/lämna kommentarer
  då hade hon inte behövt ta emot – eller läsa de oönskade kommentarer som enligt egen utsago fick henne att stänga ner sin FB

 13. Dagens skratt: Claes en jantelagare.
  Tack för din fina kommentar.
  Elise, grattis till barn nr. 3, hoppas allt är väl

 14. PernillaA

  Tack Pernilla. Jodå, allt är bra (ca 1 mån kvar) & de andra små är lyckliga. Följer mig i hälarna & vill känna på magen emellanåt .. “klappa babyn”. 3-åringen “väntar också baby” medan lillebror ska passa “mammas baby” 🙂

 15. Tack PernillaA inte undra på att vi har krig när människor kallar mig jantelagare på SvDams
  hemsida men jag gör som du skrattar åt det!
  Trevlig Kväll
  CVM

 16. Konsttanten
  Det är alltid svårt att höra sanningen det är därför bättre att hålla sig till den!
  Trevlig Kväll
  CVM

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar