Annons

Annons

Så blev den känslofyllda begravningen av Niclas Silfverschiöld


Allt var otroligt vackert ordnat.

Det blev ett vackert avsked av friherre Niclas Silfverschiöld. Tonerna av Schuberts “Ave Maria” fyllde kyrkan och Loa Falkman sjöng “Så skimrande var aldrig havet”. Prinsessan Désirée hade också valt psalmen “Härlig är jorden”.

Annons

Kistan var smyckad med de silfverschiöldska färgerna blått och vitt och intill vilade en stor krans av röda rosor från prinsessan Désirée. På väg ut ur kyrkan fick hon stöd av dottern Tina och prästen, tidigare överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark. Hon neg djupt framför kistan, ett gripande sista farväl.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Efter följde kungafamiljen. Kronprinsessan Victoria var gripen under hattbrättet och kungen sammanbiten. Drottning Silvia torkade bort en tår.

Deras magnifika krans bestod av enbart vita blommor, precis som kransen från norska kungafamiljen. Prinsessan Christina med familj valde rosor, pioner, hortensia, ranunkler och luktärter i rosa och aprikos.

Begravningen pågick längre än planerat sedan en av gästerna blev opasslig en stund. Inget allvarligt dock.

De närmaste fortsatte sedan till familjegraven för gravsättningen och just nu pågår mottagningen hemma hos familjen Silfverschiöld på Koberg.

Foto TT

(569)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

24 kommentarer till “Så blev den känslofyllda begravningen av Niclas Silfverschiöld”

 1. Väldigt fint att så många i Kungafamiljen mötte upp. Det är släktkänsla. Ingen av de tre Hagaprinsessornas barn var närvarande. Någon av bröderna Magnusson som ändå bor i Sverige kunde ha deltagit.

  1. Prinsessan Birgittas dotter Désirée von Bohlen und Halbach med maken Eckbert närvarade på begravningen. Bröderna Magnuson är privatpersoner, de arbetar på vardagar och kanske därför kunde inte närvara.

 2. Marguerithe håller med dig.Man tycker faktiskt det.Är CP o S med när det är något trevligt skrivs här att det borde vara hemma.Ska bli intressant o se om någon skriver att de borde vara hemma nu också.Tycker faktiskt det är lite för mycket avog här på forumet märks mer .Kommentarerna har minskat mycket.Flera artiklar inte en enda kommentar så var det ej tidigare.Allmänt tycker inte folk om dessa negativa kommentarer.Fler o fler slutar skriva snart ärdet kolsvart här.

  1. Enig, man ærer den afdøde og viser sin kondolence overfor familien ved sin deltagelse i begravelsen og der er familiemedlemmer til Haga-prinsesserne synligt fraværende!
   Kerstin Bb. og Birthe V:
   Anledningen til at I, og IKKE så mange andre stadigvæk er myreflittige her, skyldes nu nok allermest den ændring, der er sket med hensyn til omtale, emner og artikler, den er blevet ret så ensidig !!!! Folk er søgt andre steder hen, et sted er kommentarerne nærmest ti -dobbelt!

  2. Kerstin,
   Man kan säga att du och jag och några till driver detta forum. Slutar vi blir det som du säger “kolsvart”. Var ska sedan kritikerna mot Sofia och Carl Philip ta vägen? Får man inget motstånd är det ju inte kul. All annan media i Sverige är positiva till Sofia och har alltid varit. Från våra grannländer är ju också frustrationen stor över hur svenskarna beter sig. Man får skämmas över förfallet.

  3. Tjingeling Kerstin, jag tycker att CP o S skulle stannat hemma och arbetat, dvs inte fatt titlar av kungen utan faktiskt ARBETAT. sa nu fick Du en som tyckte de skulle stannat hemma.

 3. Og Prinsesse Benedikte repræsenterede det danske kongehus. Hvilken krans hun personligt leverede kender jeg ikke til, men Dronningens og Prinsens er altid den samme. En helt enkel grøn krans med røde og hvide bånd med Regentparrets personlige monogrammer på.

  1. Inlägget speglar skribentens personliga uppfattning.
   Den är, som vi kan se, negativ.

  2. Ska vi tolka snickarjohn som att hon tycker stt hennes egna och de andra som är negativa till kungafamiljen och skriver negativa omdömen om dem i stort som i smått, kan kan anses vara positiva? 😀

  3. Håller med dig Kerstin Bergström. Tummen upp för dig. Du är inte ett dugg negativ. Trevlig helg.

 4. Fint av de två kungabarnen med respektive att deltaga, främst för att de fanns vid kungaparets sida. Begravningarna börjar dugga tätt och det tar på krafterna. Märkligt att ingen av sönerna Magnusson var med och stöttade sina föräldrar, som ser ut att behöva stöd.

 5. Att skriva kritiskt om något, kan ju faktiskt vara befogat ur den personens synpunkt. Det viktiga är ordvalet och att det finns substans i vad som skrivs. Jag är monarkist (mest kronprinsessparist), men det innebär inte att jag inte är kritisk till vissa saker. Kungahuset är faktiskt inte förtjänt, som jag ser det, av enbart förtjusta utrop och ja-sägare. Det behövs litet eftertanke. När något känns bra, ska man förstås tala om det.

 6. Gröten,
  Om du läser noggrant märker Du att jag (kan endast tala för mig själv)
  inte är vare sig särskilt negativ eller intresserad
  av de enskilda medlemmarna av familjen Bernadotte.
  Jag är emot monarki i Sverige.
  Det räcker gott.

  1. Snickarjohn, nu läser inte jag just dina kommentarer med särskild stor noggrannhet, för mig är de bara en del av den allmänna klagosången här på forumet.

   Men att du har en viss förkärlek för att klaga på priser på kläder har jag noterat.
   Något som du med all säkerhet får fortsätta med även efter att republik införts.

   För du tror väl inte att en svensk president/liknande kommer att köpa kläder på lågpriskedjorna? 😀

 7. Gröten,
  O m Du läst mina kommentarer med
  “särskild stor noggrannhet”
  hade Du märkt att jag e n d a s t
  upplyser om priser.
  Både höga och låga men oftast utan kommentar i övrigt.
  Något jag nu kunnat sluta med då Svensk Damtidning nu tillhandahåller denna service.
  Frågan om det kommande presidentparets
  klädsel har varit uppe så många gånger
  så kommentar från min sida känns överflödig.

 8. Grötchen: Det handlar inte om kostnaden för vad en statschef kostar. Det handlar om vad som är “i tiden”.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar