Annons


Annons

Se de fantastiska bilderna på kungaparets privata porslin


Vilken samling!

Under måndagen invigde kungen utställningen “Kunglig taffel” ute på Solliden. Den visas under sommaren och innehåller dukningar från sent 1800-tal till Carl Philips och Sofias bröllop år 2015. Det här är första gången som kungaparet visar upp sitt privata porslin på nära håll och intresset vid invigningen var därför stort. Gästerna fick både syna vardagsporslinet, som familjen använder på Solliden, och den allra senaste paradservisen – den kommer från Gustavsbergs Porslinsfabrik och var en mycket uppskattad present till kungen när han fyllde 70.

Annons

Utställning har skapats av hovfloristen Claes Carlsson och intendent Kerstin Hagsgård som självklart var med under invigningen.

Se bilderna från utställningen nedan:

 

7
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

 

Foto: Christian Örnberg


(374)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

Kommentarer till “Se de fantastiska bilderna på kungaparets privata porslin”

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar