Annons


Annons

Rickard Söderbergs oväntade stöd från Lill-Babs


Rickard Söderberg var först i årets "Sommar i P1".

I premiärprogrammet passade han på att hylla kvinnorna i sitt liv – bland annat artisten Lill-Babs. “Tack, Barbro, för mitt liv”, säger han i programmet.

Operasångaren Rickard Söderberg har fått sin beskärda del av hot och hat.

Annons

Rickard Söderberg var först ut i Sommar i P1. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I samband med att han tävlade i “Let’s Dance 2016” blev tonen i sociala medier stundvis extra hård. I ett av programmen valde Rickard Söderberg att dedikerad en dans till maken Anders. Men innan dansen ens ägt rum hade planerna läckt ut på nätet.

På grund av hotbilden fick Rickard Söderberg rådet, av polisen, att hålla Anders borta från direktsändningen.

– Han har inte valt att vara en offentlig person. Jag får en del skit och lite dödshot och sånt, men också enormt mycket kärlek. Och om någon ska ge sig på någon är det bättre att de gör de mot mig som har enorm uppbackning än att de ger sig på någon mer sårbar eller i en utsatt situation, sa Rickard Söderberg till Aftonbladet i samband med “Let’s dance”.

“Vem bryr sig om vad alla säger?”

Dansen blev en succé. I “Sommar i P1” säger Rickard Söderberg att ögonen tåras bara av minnet.

– När dansen är slut och publiken lägger upp ett öronbedövande jubel hör eller ser jag inget av det. Det enda jag ser, det är Anders. För han är självklart där, längst bak gömd bakom en pelare. Det är bara jag och inspelningsledaren som vet det.

Under hyllningsdansen bar både Rickard Söderberg och hans danspartner Maria Zimmerman frack. Bild: Karin Törnblom / IBL

Och även om många stämde in i hyllningskören, tog även hatstormen ny fart efter sändningen. Men då kom ett sms – från artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson.

– “Älskade Rickard, vem bryr sig om vad alla säger? Det är ditt liv. Glöm aldrig det. Kram, Barbro”, läser Rickard Söderberg i “Sommar i P1”.

(7)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

9 kommentarer till “Rickard Söderbergs oväntade stöd från Lill-Babs”

 1. Hur skulle alla dessa artister klara sig om det INTE vore for all uppmärksamhet, somligt av vilket de sjalva ser till att sprida. Sa, man far val ta det onda med det goda, kan jag tycka.

  1. #Josefin – en kändis är en person som det skrivs om, ibland med personens goda minne. MEN det kan väl aldrig tas som ursäkt för att mobba på sociala medier, skicka hotbrev etc? Att vara tvungen att få hjälp av myndigheter för att kunna fungera i vardagen – tycker du verkligen att det är OK – kändis eller inte?

  2. An, orden “mobbing”och “nathat” ar ord som kommer till användning sa fort man inte haller med, sa fort man uttrycker en avvikande synpunkt. Jag tycker verkligen att det ar dodslojligt att satta blommor i skägget, och jag tror att det görs l for att väcka uppseende….. och bli omskriven. Far jag tycka det, eller ar det mobbing? Huruvida “fatt hjälp av myndigheter” ar korrekt fakta eller inte vet vi inget om — men det vacker uppmärksamhet. Full circle.

  3. Jag tycker att det finns betydligt värre saker att haka upp sig på här i världen än lite blommor i skägget. Dödshot till exempel. 😉

 2. Josefin
  Jag håller med dig till viss del och framförallt detta med att ofta blir “kändisar”
  desperata när dom “glöms” bort……….och gör allt för att synas!
  När det gäller Rickard Söderbergs angagemang för hemlösa genom att starta
  “Gatans Kör ” är han värd all uppmärksamhet för detta!
  Många här på SVDam har svårt att skilja på kritik och mobbing näthat………
  Mobbing Näthat är tex när man förnedrar någon genom rasistiska uttalade
  eller sexism!
  CVM

 3. Jag är urdålig på många “kändisar” -varför blir han hatad och dödshotad?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar