Annons


Annons

Först i Svensk Damtidning! Mickan i Solsidan lämnar Sverige


Flyttar till USA.

Svensk Damtidning kan avslöja att skådespelerskan Josephine Bornebusch lämnar Sverige och flyttar till USA. På söndag anordnar hon och maken Erik Zetterberg en stor avskedsfest för sina nära och kära. Det var i maj som paret sålde sin lyxiga våning på 158 kvadratmeter i centrala Stockholm. Och nu är familjen redo att flytta! Josephine och Erik har barnen Henry och Mika tillsammans.

Annons

Hon är bland annat känd för sin roll “Mickan” i Solsidan, där hon är gift med den rike fondmäklaren “Fredde” som spelas av Johan Rheborg. Serie har nu även blivit långfilm och har premiär på juldagen. I filmen medverkar offentliga personer som Micael Bindefeld, Henrik Schyffert och Michael Storåkers, som spelar sig själva.

Foto: IBL

 

(162)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

25 kommentarer till “Först i Svensk Damtidning! Mickan i Solsidan lämnar Sverige”

 1. Denna serie som jag enbart sett som hastigast någon enstaka gång,är en slående beskrivning av de personer/par inom den breda medelklassen,vilken de flesta av oss tillhör,som är så måna om att göra det som förväntas vara rätt och riktigt i denna mångt och mycket komplex- fyllda samhällsgrupp…Så viktigt att det ska se så perfekt ut som det bara är möjligt.Rätt boende inom för gruppen acceptabelt område,rätt bilmärke,rätt intressen,rätt inredning,rätt matkultur,rätt skolor för barnen osv osv..!!

 2. Humaniora
  Tack för din klarsynta kommentar genial!!
  Människan är ganska “korkad” när man tittar på denna serie!
  Jag är sååå glad att jag är såååå mycket annorlunda och inte strävar efter
  Att vara som alla andra dock sköter jag min hälsa och hygien och respekterar
  mina medmänniskor!
  Trevlig Afton
  CVM

  1. Denna serie ar en underbar parodi! den ger manga glada skratt, och forundran. Bara vara glad och skratta lite forlanger livet. Och J Bornebusch ar superrolig i sin roll. Lycka till i fortsattningen!

  1. Var annars?
   Jag inbillar mig inte att flyttlasset går till vare sig Texas eller Utah.
   Enda alternativet är väl Manhattan.
   I Sverige tror ju svensken att USA = LA eller NY.

 3. CVM!Kan inte annat än instämma i det du säger.Jag går också min egen väg och är fullkomligt allergisk mot diverse likriktade företeelser.Ibland på ren trots,då jag ser personer i min omgivning som till varje pris vill passa in i medelklassens trånga och begränsade luft-och livsutrymmen.Själslig och andlig space,ett fritt reflekterande och öppet sinne, är för mig viktiga livseliksir.Att slaviskt följa alla påfunna “krav”? enl konvenansen, är under min värdighet.Härligt att du tänker detsamma:)!!

 4. Ja, jag undrar också vart de tänker flytta? Vad är det för fel på Texas? Tycker synd om dem om de flyttar till NY eller LA. Det finns betydligt bättre ställen att bo på i USA.

  1. Ja jag instämmer således, detta var själva andemeningen med mitt inlägg.
   Personligen så älskar jag NH.

 5. Angående den alldeles härliga Solsidan. Ja, man behöver ju bara titta på FB uppdateringar av sin vänkrets. Nästan inga spontana bilder, allt och alla ska vara stylade och gärna lite vin- och champagneglas med i bilderna för att ge bilden av dolce vita även i vardagen. Inget fel i att ha guldkant på tillvaron då de flesta jobbat hårt för att uppnå det, det unnar jag mig själv också, men jag skulle aldrig tänka att jag behöver imponera på någon.

  Varför vara som andra när man kan vara sig själv?

 6. Neeej fyyy, inte ska se eller skratta åt denna heeeemska Solsidan,,neeej,,inte ska skratta åt Hyacinth i Skenet bedrar,,neeejjj–Lööööjligt! Neeejjj, man ska vara en fri sjääääl—-huuummmm,,va de nu är huummm,,jag är ju såååå riktig jag,,,,en tääänkande människa ,,de e jag de,,,serru!!

 7. Helene! jag förstår naturligtvis att din aggressiva attack, är riktad mot mig! Varför förstår jag inte.Jag påstår verkligen inte, att jag är en mer “tänkande”person än majoriteten av mänskligheten.Nej, du är,i detta sammanhang,helt ute och cyklar..Hade inte förväntat mig detta av dig, måste jag säga.Men,livet är fullt av överraskningar.Ditt inlägg känns lite mer el mindre hysteriskt,inte likt din personlighet som jag uppfattat dig,men jag är faktiskt inte förargad på dig!!

  1. Humaniora.
   Bästa Humaniora. Detta “raseriutbrott” var inte riktad mot någon specifik person. Men jag blir så trött så trött, på detta klagande på allt och alla. När tom. denna helt oförargliga dråpliga serie Solsidan attackeras, tänker jag: Men snälla nån,,ser Ni inte Er själva i “figurerna” i serien,,,Den är ju skruvad just för att visa oss hur vi ser ut! Jag kan vara Mickan—blond med IQ:fiskmås. Och, jag älskar Solsidan o dess figurer, brilliant framtagna av den underbare Felix Herngren.

  2. Humaniora.
   Detta “raseriutbrott” var ej riktat mot specifik person, jag blir bara så trött så trött, på detta klagande på allt o alla. Denna oförargliga dråpliga serie, speglar ju oss alla hur det ser ut i samhället. Jag kan vara Mickan,blond med IQ:fiskmås. Älskar denna serie framtagen av den härlige Felix Herngren. Humaniora, Allvar har sin tid, skratt har sin tid. Men snälla alla maänniskor,, låt aldrig detta eviga klagande ta över livet./Helene

 8. Alla Ni som avskyr Solsidan…….Ni förstår inte ironin med det hela. Det är ju just det som är så roligt för oss utlandssvenskar. Exakt så känner vi oss när vi är i Sverige och hälsar på. Rena parodin. Men det är inte det värsta…..svenskarna är ett otroligt snyltande släkte…..håll Er hemma där Ni kan gnälla ifred och slippa punga ut med ett öre på alla era långa semestrar…..när Ni “hälsar på” hos släkt och vänner!

 9. Solsidan är en patetisk serie som många svenskar tar på allvar och bussresor har ordnats till inspelningshuset i Saltsjöbaden.

  Undrende: Bra kommentar, fru Medelsvensson i ett nötskal.

 10. Solsidan är ett bra program med träffande humoristiska inslag.
  Det är precis som Hänt i veckan och Svensk Damtidning, ingen säger att de köper dem, utan råka läsa dem hos frissan/tandläkaren-:)

 11. Hej igen Helene:) och tack för ditt svar! Blev nog lite missuppfattad,menar inte att “Solsidan” saknar kvalitet.Den är en slående beskrivning av vissa grupper inom vårt samhälle och det är så tydligt att jag/man blir irriterad.Felix H har lyckats åskådliggöra detta på ett trovärdigt sätt. Igår såg jag första avsnittet av “Saltön”, en verklighetsnära och djupt mänsklig beskrivning av allas vår längtan efter kärlek,att bli sedda och den inre existentiella ensamhet som vi alla någon gång upplever.

  1. Humaniora.

   Tack för återkoppling.Har försökt förklara mitt “vredesutbrott”. Det var nog inte själva Solsidan i sig, (denna oförargerliga serie)som inte har något “värde i sig”. –Det var nog som man säger:liten tuva stjälper stort lass. Har som jag skrev tidigare, retat mej på allas klagan på allt o alla,,så när jag ser att en så (obetydlig) sak måste stötas o blötas, tom. var Fam. skall bo i USA, lägger man sig i och har synpunkter på, där är fel—där är rätt–osv! Då blev jag “skogstokig”.

 12. forts: dessutom en grupp lysande skådespelare och en bra beskrivning av den moderna
  människan av idag och hennes livssituation.Uppskattar serier med ett tydligt samhällsperspektiv.”30 grader i februari” var också en sådan intressant nutidsbeskrivning.
  Som du skriver, får vi inte ta alltför allvarligt på livet, det är inte värt det, har jag upptäckt.Visst jag är lite”livsfilosof”ibland, men OCKSÅ en person som har mycket nära till skratt och kan med lätthet se humorn i vår komplexa tillvaro..!!

 13. Utlandssvensk!Så är det,många svenskar vill få allt gratis..blir de bjudna på oxfile,men måste betala drycken själv, tar de gärna kranvatten…Tala om bristande sinne för mat-och dryckeskultur.Har själv upplevt detta, i ett sällskap som mer än väl kan bekosta ett glas rödvin el två…man blir FÖRVÅNAD, över denna primitiva girighet.Sorgligt och Tragiskt!!

 14. Humaniora,
  Håller med dig om “Saltön”, en efterlängtad serie. Där får man se det vi så sällan ser i sociala medier idag, riktiga människor i sin skröplighet och sina tillkortakommanden. Det s k perfekta livet finns inte. Det som är så tragiskt med “Solsidan” är att så många i Sverige tror på allvar att det är så man ska bo, se ut och leva, för att vara en lyckad person.

 15. Marguerithe,Så rätt du har!I “Saltön” får vi möta äkta människor i som du säger “all sin skröplighet och tillkortakommanden”…Långt ifrån sociala mediers förljugna levnadsbeskrivningar…Svårast för alla de som tror att “Solsidan” beskriver det optimalt lyckade livet, desto mer kämpigt får de att försöka förverkliga denna “skenet bedrar” samhällskultur.Det är vilsamt och behagligt att titta på “Saltön”, ser redan fram emot nästa avsnitt.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar