Annons


Annons

Kronprins Frederik: “Jag är ledsen över min fars beslut”


Prins Henrik vill inte begravas med drottningen.

Danska prins Henrik har verkligen rört om i grytan efter sitt skandaluttalande om att han inte vill bli begravd med hustrun Margrethe. Han har inte heller gjort saken bättre efter att ha sagt i en ny kommentar att drottningen har svikit honom.

Annons

– Om hon vill att jag ska begravas med henne får hon göra mig till kungagemål, hade han sagt i en intervju med danska Se och Hör.

Nu har sonen Frederik för första gången talat ut efter sin pappas uttalanden, skriver tidningen Billed Bladet.

– Jag är mycket ledsen över min fars beslut. Det finns inget mer att säga om detta i nuläget, säger kronprinsen.

Läs mer: Nu talar prins Henrik ut

Foto: Stella Pictures


(453)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

36 kommentarer till “Kronprins Frederik: “Jag är ledsen över min fars beslut””

 1. Det är synd om sönerna. Som Birthe Vejrum skriver hade Henrik en så högklassig bakgrund och god ekonomi att livet blivit en katastrof för honom. Drottningen var docka lika förälskad i honom som Victoria i Daniel. Äktenskap är det svåraste utmaning man kan utsätta sig för.

  1. Jeg ved ikke hvor Birthe Vejrum henter sin viden fra, men tilværelsen for Henriks familie tilbage i Cahors var ikke luksuriøs,villaen var stor, men faktisk spartansk indrettet og uden mange moderne faciliteter – og til Margrethe og Henriks bryllup blev juvelerne lejet. Der var hushjælp og barnepige ude i Østen, men det have jo alle og familien Monpezat var børnerig, 7 eller 8 børn.
   Der er blevet smurt lidt tykt på……… ligesom med hans grevetitel!

  2. Susanne det er IKKE Cahors jeg skriver om men tiden i Indokina/Vietnam – det må vel være sivet, at Prins Henrik f.eks. har en vietnamesisk studentereksamen? Familien kunne ikke tage ALT med sig da Kolonistyret brød sammen, men rigeligt.
   Prinserne Joachim og Frederik har på egen hånd besøgt deres fars barndomshjem. Og Kronprinsparret var sammen med Regentparret på officielt besøg i Vietnam – naturligvis med besøg på og i Prins Henriks barndomshjem.
   Ingen hemmelighed!

  3. Susanne, Birthe V., hans tilknytning til Østen begrunder sig nok mest i nostalgi, en kærlighed til kulturen og det eksotiske! PH (født i 1934) boede ude i Vietnam, til han var 5-6 år, men faminien vendte hjem til Cahors, da 2. verdenskrig var brudt ud og han kom først derud igen i perioden 1950-1952 for at tage en studentereksamen.
   Så det han oplevede i ungdommen, var ikke et luksuriøst overklasseliv, men et vanligt studenterliv.
   Og midt i 1950’erne sluttede Frankrigs kolonimagt og alle vendte hjem.

 2. Javisst är det synd om sönerna.
  Man kan undra hur de övriga danska kungligheterna förhåller sig till Henriks agerande. Även hur danska folket ställer sig.

  1. Se & Hør har lavet en afstemning:

   12% mener det er hans egen beslutning

   85% mener det er dårlig stil af ham

   3% ved ikke

   Der vil ganske givet komme flere afstemninger!

 3. Att färga håret blått var modernt bland Östermalmstanterna på 80-talet.
  Har denna trend nu letat sig ned till Danmark?

  1. Stefan – blåelsen tror jeg kommer fra en spraydåse/sprejburk købt hos Matas = detaljhandel inom områdena parfym,hälsokost,kosmetik även inom visse kemikalier.

   Party succes hair fås i sølv + guld med glitter og neon grøn, pink + den flotte blå.
   Pris 44,95 kr for 125 ml.
   Jeg vil tro, at der har været “party” på Dannebrog med børnene, med sprayet hår og andet, der hører til.

 4. Ett tips till Frederik: Han kan låta det danska hovet lägga honom vid sin mammas sida i sarkofagen den dagen det är dags för honom att ta adjö av jordelivet, istället för att tramsa runt med ytterligare kommentarer om den här historien i pressen. Joakim visade förstånd med att hålla god min när han uttalade sig inför pressen vilket F har visat prov på tidigare att han inte kan göra.

  1. Frederik kommenterer egentlig ikke på det kun at han er ked af PHs beslutning, den berører jo ikke alene kongefamilien, men hele kongehusets historie og traditioner.
   Jeg synes derimod at Hoffets udtalelser ved Lene Balleby ikke hele vejen har været særligt velovervejet/gennemtænkt.

 5. Märkligt att Frederik inte kan vara lika diplomatisk i sina uttalande som sin bror Joakim. Han verkar ha svårt för det där.

  1. Han säger ju inte ett jota förutom att han är ledsen. Det tycker jag är utomordentligt diplomatiskt under rådande omständigheter.

 6. Min mormor var danska och hon färgade håret blått redan på 60-talet. Bodde visserligen i Skåne sedan en lång tid men ändå.

 7. Hur länge ska detta mjölkas fram och tillbaka i pressen? Varför inte visa lite respekt för drottning Margrethe och familjen och låta dom sköta sina familjeangelägenheter i fred.

 8. När Henrik väl är död har han inget inflytande över var han ska begravas. Drottning Margrethe har makt att göra det som hon tycker är lämpligast.

  1. Svar t.gunfalk11aug.2017kl.13:56 Tänk lite! Om du önskar att din begravning ska vara på ett vis o dina anhöriga gör helt om! Nog ska väl ens egen vilja tillgodoses.Det är väl ändå det minsta man kan begära.

  2. Tur är att direkt begravning finns har ökat enormt o kommer att öka rejält fram över.

  3. Kerstin B. har enten ikke læst, at Prins Henrik indtil for kort tid siden selv har været med til at udfærdige et FÆLLES gravmæle i Roskilde Domkirke, inkl. sarkofagen med skulpturer af dem til 29 milioner kroner ELLER ikke forstået, at et dansk regentpar er officielle personer og ikke privatpersoner. Det er forskellen på Prins Henrik og Hr. Jensen! Kongehuset får og koster op imod 500 mil. kr. årligt alt inklusiv og jobbet er livsvarigt.
   At Prins Henrik har ændret mening er i hvert fald ikke en privatsag, men noget danskerne har krav på at få at vide og få en forklaring på, faktisk også af dronning Margrethe!

 9. Tror inte att Henrik bryr sig om ifall någon blir ledsen. Tråkigt att han verkar vara så känslolös mot sina närmaste, sin familj.

 10. Det vore helt fel rent moraliskt och ytterst respektlöst, att då Henrik avlidit och är maktlös att driva sin sista vilja,ändå begrava honom bredvid Margrethe.Får verkligen hoppas och förväntar att familjen visar honom respekt vad gäller hans önskemål.I annat fall är det djupt tragiskt och orättfärdigt!!

  1. Det vil jo blive lidt vanskeligt for Margrethe at lave det nummer, eftersom vi jo alle sammen kender til historien!

  1. Katta,
   Som inflyttad till Skåne har jag en styvmoderlig inställning. Där jag bor här man en tydlig aversion mot monarkin vilket nästan skrämmer. I Helsingborgstrakten finns en mer Royal inställning. Prince Charles har gjort ett utmärkt uttalande om traditionernas betydelse i vår tid. Ska försöka lägga in det här (om jag kan).

 11. Jag tycker att han enbart är löjlig. Han visste ju om att han gifte sig med en kronprinsessa och det är hon som har högsta “befälet” den dagen hon blev drottning. Om han nu hade fått bli kung som han vill så var det han som kung som skulle ha det. Men han är ju inte född i Danmark och i kungafamiljen så jag kan inte helt enkelt köpa hans så kallade “krav” på kronan…. sen är det väl upp till var och en var man vill begravas men att vägra begravas bredvid sin hustru pga en titel är patetiskt

  1. De kan ju alltid göra en stand-in kropp via gipsavgjutning – eller ta hjälp av MadameTaussauds i London – av honom att placeras jämte frun – om nu kistan är av glas och genomskinlig
   Avsedd att visa upp regentparet f kommande generationer (?) Om nu kistan är klar o betald, byggd för 2 personer så lär det se konstigt ut med bara 1 däri…på så sätt spelar det mindre roll var H själv råkar ligga begravd sen
   1Drottningmake är alltid max PRINS – i alla monarkier m infödd drottning

 12. Jag tycker vi kan lämna den här diskussionen, den börjar bli morbid med gipsavgjutningar! Själva saken kan vara patetisk men vi har ingenting med det att göra!

 13. Billed – Bladet har opdateret os om sarkofagen, som IKKE er sarkofag, men et gravmæle. – Det er en såkaldt KENOTAF eller på dansk “en tom grav”.
  Administrationsleder/chef for Roskilde Domkirke – Lars Bang Petersen – forklarer, at ændringerne i Sankt Birgittas Kapel har stået på i lang tid, at krypten, hvor kisten (erne) skal stå er klar.
  I monumentet af glas er der sandblæst silhuetter af Regentparret. Arbejdet siges at være klart, så enten Prinsen vil eller ej vil han figurere på gravmælet. -)!

 14. Henrik har tydligen en mycket gammaldags uppfattning om mannen och makten i familjen. Jag minns än det tal som Frederik höll till sin far en gång. Han sa att det heter att den man älskar den agar man, så vi förstår att du ha älskat oss mycket, Joachim och mig. Jag trodde inte mina öron. Att Henrik nu så ofta demonstrerar sitt missnöje med sakernas tillstånd, ser jag däremot mer som sjukligt dåligt omdöme.

 15. ja, Prinsen er født i 1934. Familien rejste hjem til Frankrig p.g.a. lillesøster Anne Maries sygdom – hun døde senere af difteritis. i efteråret 1939 samledes forældrene + de to børn på den nedslidte herregård Le Cayrou, 2. verdenskrig brød ud og papa André meldte sig som frivillig.
  Indokina blev besat af Japan. For Henri og Francoise blev Indokina et tabt paradis.
  Henri returnerede som 16 årig, men forstår at koloniherre det bliver han ikke.

 16. Det er sörgelig läsning. Jag har ondt af dronning Margrethe , kronprins Frederik og prins Joakim. Prins Henrik vidste jo hvad han gik ind til da han blev gift. Det er en ynkelig opförsel han lägger for dagen nu på sine gamle dage. Håber han falder lidt til ro.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar