Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias och Daniels generalrepetition inför bröllopet

06 jun, 2010, 21:11 
Agneta Nisbeth
Annons
kronprinsessan victoria, daniel westling

En prins och blivande prins i matchande gråblå slipsar.
En prins och blivande prins i matchande gråblå slipsar.

Daniel Westling fanns tryggt vid kronprinsessan Victorias sida under kvällens nationaldagsfirande på Skansen, där kung Carl Gustaf höll ett tal om det stundade bröllopet som togs emot av ett tacksamt jubel från publiken…

Det blev en stjärnspäckad nationaldagsafton på Skansen! Och två av kvällens huvudpersoner var förstås kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Nationaldagsfirandet blev ju faktiskt något av en generalrepetition inför bröllopet den 19 juni, nästa gång de far fram i en blänkande paradkalesch över Stockholms gator och torg är de man och hustru – och Daniel Westling är prins, hertig av Västergötland och Hans Kungliga Höghet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I sällskap av prins Carl Philip

Den här gången fick det blivande kronprinsessparet sällskap i vagnen av prins Carl Philip – som dagen till ära hade snackat ihop sig med sin blivande svåger när det gäller valet av slips. Båda gossarna bar blågrå slipsar, medan kung Carl XVI Gustaf satsat på vinrött. För drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var det som vanligt Sverigedräkten som gällde. Är det Sveriges nationaldag så är det!

Kungens tal innehöll både allvar och glädje.
Kungens tal innehöll både allvar och glädje.

Förälskade blickar

Den ljuvliga, varma försommardagen hann övergå i en lite, svalare kväll under festligheterna. Men nog såg de kungliga ut att ha det ganska bra där på första parkett – förutom Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, Daniel Westling och prins Carl Philip tog även prinsessan Christina och riksdagens talman Per Westerberg och hans hustru plats på första raden.

Ja visst verkar de allt nöjda, kronprinsessan Victoria och blivande prins Daniel.
Ja visst verkar de allt nöjda, kronprinsessan Victoria och blivande prins Daniel.

Kungen höll tal och drog ner jubel från Skansen-publiken när han kom in på det stundande bröllopet.

– De verkar ganska nöjda, log kungen och tittade på sin äldsta dotter och sin blivande svärson. Och kronprinsessan och Daniel visade med sina breda leenden att de är mer än nöjda! Mer än en gång under kvällen bytte de förälskade blickar och leenden och hand i hand lyssnade de till underhållningen från scenen. Carola sjöng sin specialskrivna låt ”Tänk om”, Ola bjöd på Tomas Ledins ”En dag på stranden” och operasångerskan Ida Falk Winland sjöng ”Du gamla du fria”. Kalle Moraeus och hans Orsa spelmän spelade sin ”Underbart”. Och visst är det just underbart att det snart är bröllopsdags!

Annons

Firar på slottet

Men festen slutar inte för de kungliga efter att sista tonen ebbat ut i försommarkvällen från Skansenscenen. Just nu är det mottagning på slottet – där nationaldagen firas i ytterligare.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Charles Hammarsten

[smooth=id: 290; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Läs även:

Annons